'

Dunavski valovi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Dunavskim valovima ono nešto više od svakidašnje slastice daje upečatljivo ime što priziva istoimeni, jedan od najpopularnijih bečkih, a svakako Straussovih valcera. Nadamo se da će vam ovaj slatki ples biti ugodan i dok ga pečete i dok ga kušate.

Sastojci:

Za tijesto:

6 jaja
250 g šećera
160 g pšeničnog glatkog brašna
160 g pšeničnog oštrog brašna
250 g maslaca
1 prašak za pecivo
100 ml mlijeka
2-3 žlice kakaa u prahu
malo cimeta
500 g ocijeđenih višanja iz kompota

Za kremu:

750 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
2 vanilin šećera
200 g maslaca
2 žlice šećera u prahu

Priprema:

Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.

Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.

Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.

Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.

Izvor. coolinarika.com

Popularni Članci