DUBROVNIK BOGATIJI ZA NOVI AZIJSKI RESTORAN Okusite jedinstveni doživljaj show cookinga hotela Rixos Premium

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačka gourmet scena bogatija je za novi azijski Umi Teppanyaki restoran koji će sve posjetitelje upoznati s novom dimenzijom gastronomije – umami okusom.

Kao veliki ljubitelji japanske kuhinje, Dubrovčani su raširenih ruku dočekali otvaranje novog fusion restorana Umi Teppanyaki u nedavno obnovljenom hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Teppanyaki kuhinja podrazumijeva najvišu razinu kulinarskog umijeća pa vas upravo ovdje očekuje najbolje od gastronomije Dalekog istoka – pritom Teppanyaki chef mora biti licencirani kuhar, koji je daleko više od kuhara, budući da svojom „teppanyaki“ titulom jamči iznimno kulinarsko znanje, vrhunske vještine pripreme, prezentaciju i cjelokupni kulinarski performance ispred samih gostiju. U Umi Teppanyaki restoranu chefovi pred gostima pripremaju gurmanske delicije, uz istovremene igre vatrom i spretno rukovanje kuharskim priborom, pri čemu kulinarsko umijeće poprima i umjetničku dimenziju. 

Glavni chef dubrovačkog Teppanyaki restorana, Pratap Koirala, posebno mjesto daje senzacionalnom „umami“ okusu. Umami je japanska riječ za – ukusno, a riječ je o okusu kojeg je riječima teško opisati, nastaje znalačkom i spretnom kombinacijom namirnica, čime se stvara nova ukusna „umami dimenzija“. 

Chef Pratap Koirala svoju je karijeru započeo u rodnom Nepalu, nakon čega se educirao na prestižnim kulinarskim institutima i akademijama u Velikoj Britaniji, Australiji, Italiji, Njemačkoj, Dubaiju. Titulu Teppanyaki chefa stekao je 2015. godine, a upravo zahvaljujući bogatom iskustvu rada u renomiranim hotelima i restoranima na Maldivima i u Dubaiju, u 34- toj godini života postao je glavni chef „Umi Teppanyaki“ restorana u dubrovačkom Rixos Premium hotelu. 

Na jelovniku „Umi Teppanyaki“ restorana, uz bogatu ponudu sushija, sashimija, raznovrsnih gyoza, tacosa i tempura, nalaze se i deserti egzotičnih okusa. Posebno mjesto zauzima priprema odležanog mesa pripremljenog tehnikom suhog zrenja, a upravo takvom pripremom meso postaje mekše, nježnije, a aroma intenzivnija. Vinska karta objedinjuje bogatu pomno biranu selekciju lokalnih i međunarodnih vina i pjenušaca uz široku paletu japanskih whiskeya i sakea. 

Zbog velikog interesa gurmana, večera u „Umi Teppanyaki“ restoranu služi se u dva „seatinga“, pa tako i Vi svoju rezervaciju možete planirati u 19,00 ili u 21,00 sat. 

Otkrijte čudesni umami okus daleke Azije kroz posebnu promotivnu ponudu Umi Teppanyaki hotela Rixos Premium Dubrovnik u ljetnim mjesecima 2020. 

Dobrodošli! 



Popularni Članci