Dubrovčani sa zagrebačkih kućica otvorili restoran na Trešnjevci
Na tržnici u popularnom zagrebačkom kvartu Trešnjevka, ovih dana je otvoren mali, simpatični lokal 'Ođe, ođe'.
Otvorila ga je ekipa iz Dubrovnika koja se proslavila po odličnim ribljim priklama s adventske kućice na Europskom trgu. Iza Ođe, ođe stoje prijatelji Romano Nikolić i Pavla Miličić, kojima je uspjeh na Adventu bio vjetar u leđa za pokrenuti nešto svoje. Oboje dolaze iz Dubrovnika, ali u Zagrebu žive i rade već godinama, još od studentskih dana, a trešnjevačka tržnica oduvijek je ono jedno mjesto koje su rado posjećivali zajedno.
Na Trešnjevci su proširili ponudu na nekoliko manjih kvalitetnih jela i jedno dnevno.
Tu se mogu naći slane prikle e na dva načina, s molima i s maslinama, srdele punjene pestom i patate na salatu, balančane sa skutom na salsi od pmadora, zatim jaje na oko s butargom i koricom limuna, salatom i focacciom, salata s grilanim breskvama, pancetom, kozjim sirom i orasima, a na meniju je i jelo koje nazivaju Pjat, a koji je zapravo mala plata sa sirom, pancetom, mariniranim ićnuma, kozicama, motrom i sušenim pomadorama.
Cijena marende s juhom je 6,50 eura. Cijene ostalih jela kreću se od 5 do 12 eura.
Od vina nude širok izbor vina s krajnjeg juga, rakije i likere.