test

DRAG QUEEN SCENA House of Flamingo po prvi put nastupili u Dubrovniku, evo tko su oni (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD, Goran Mratinović/DD, Lucija Komaić
Večeras je u Dubrovniku otvoren prvi gej bar Milk. Otvorenje je postalo glavna vijest lokalnih i nacionalnih medija, a možda najviše pažnje privukao je sastav House of flamingo. 

House of Flamingo je hrvatski queer izvedbeni umjetnički sastav, kolektiv i queer kulturna udruga. Sastav je od 2013. godine aktivan na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj sceni, a cilj kolektiva je proširiti i osnažiti drag i queer izvedbenu kulturu na području Zagreba, Hrvatske i regije.

Prvi nastup održali su u sklopu Zagreb Pride Week-a 2013. godine te od tada organiziraju nastupe queer umjetničkog sadržaja, štićenja i proširivanja interesa LGBTIQ zajednice. House of Flamingo gostovao je u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu, Skoplju, Podgorici, Splitu, Rijeci, Poreču, Puli, Opatiji, a od 2014. godine, organiziraju festival pod imenom DRAGram, te show S.R.C.E., od 2017. godine, s kojim je kolektiv gostovao i u Londonu. Danas su prvi put nastupili i u Dubrovniku. 

Kolektiv House of Flamingo u čine drag izvođačice Colinda Evangelista, Entity, Roxanne i Spazam Orgazam te suosnivač i izvođač poznat pod umjetničkim imenom Sorel (odgovoran za organizaciju i produkciju). 

Popularni Članci