test

DOMENIKA MARLAIS NAKON POTJERE 'Sve dok nas Joško nije prozvao nisam bila svjesna da smo pobjednici'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: hrt screenshot/Župčica, privatni arhiv
Domenika Marlais, rodom iz Mlina, nastupila je na kvizu Potjera gdje je sa svojom ekipom ostvarila odličan rezultat.

Ona je zajedno s Daliborom i Goranom osvojila 110.500 kuna, Sve to skupa bilo je dosta uzbudljivo. Lovac Dean Kotiga je naime mogao stići ekipu, ali u zadnjoj sekundi je zablokirao i nije znao odgovoriti na pitanje koje ga je dijelilo od 14. točnog odgovora. 

Domenika je u prvom dijelu emisije osvojila iznos od 50 tisuća, lovac Dean Kotiga je ostao korak iza.

bb

U razgovoru za Dubrovački dnevnik Domenika je odgovorila na pitanje otkud afinitete prema kvizovima.

PONOSNA JER JE OBRANILA VIŠU PONUDU

-  U Zagrebu je pub quiz scena odlična - svaki dan u tjednu, ako želiš, možeš pronaći zanimljiv kviz. Ja i prijateljice smo prije nekoliko godina nekako spontano počele sudjelovati na kvizovima i svidio nam se takav način druženja  - možeš se opustiti s društvom u ugodnoj atmosferi, a usput ponešto i naučiti. A Potjeru sam počela pratiti prije nekoliko godina, nekako je to krenulo usporedno sa sve češćim odlascima na kvizove. - riječi su Domenike Marlais.

HRT screenshot/ Zupčića

- Prošle godine najčešće sam išla na kvizove u Klub Dubrovčana u centru Zagreba gdje se održavao svakog četvrtka. Kvizove su organizirali momci iz Pub kviza Pasivni napad u suradnji s domaćinom - Udrugom studenata Grada Dubrovnika „Libertas“. Svaki tjedan bi se na taj način okupilo i podružilo podosta Dubrovčana i njihovih prijatelja iz svih krajeva Hrvatske. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa kvizovi se trenutno ne održavaju i baš mi nedostaje na taj način provoditi vrijeme. - dodaje.

Pitamo je koje su joj jače strane po pitanju znanja, a koje one gdje je "tanja". 

- Moja su područja jezik i književnost jer sam magistrirala kroatistiku i rusistiku, a osim toga veoma me zanimaju povijest, zemljopis i film. Rekla bih da je područje iz kojeg imam najmanje znanja vjerojatno sport.  - ističe.

Što se tiče samog sudjelovanja u Potjeri, govori kako je "trema bila prisutna, ali nakon što sam prošla ploču u potpunosti je nestala".

- Nisam bila zadovoljna prvom minutom, ali zato sam veoma ponosna što sam uspjela obraniti višu ponudu. S ostatkom ekipe odmah sam se povezala i ostali smo u kontaktu. Jučer smo se cijeli dan čuli i dopisivali jer smo komentirali vlastitu izvedbu. Veoma sam zadovoljna svojom ekipom, iako svatko od nas za sebe misli da je mogao pokazati više, pogotovo u prvim minutama. Ipak, svjesni smo da u tome veliku ulogu ima i sreća jer nikad ne znaš kakva će te pitanja dopasti. Sve u svemu, ne žalimo ni za čim jer na kraju smo ipak mi ti koji su pobijedili. - njezine su riječi.

ODLIČNO I ZABAVNO ISKUSTVO 

 Što se tiče finalne igre, odnosno kako pišu mediji "šokantne završnice", Marlais kazuje kako "mora priznati da je cijela emisija bila veoma napeta".

-  Dean je svakome od nas bar u jednom trenutku bio za vratom na ploči. Meni je Dean bio jedan korak iza tijekom cijele ploče jer sam pogriješila na prvom pitanju, tako da sam se baš trebala skoncentrirati jer više nisam imala pravo na pogrešku. - dodaje.

HRT screenshot/ Zupčića

- A završna je potjera uistinu bila napeta i neizvjesna do samog kraja. Najnapetije su, naravno, bile Deanove posljednje sekunde. Za odgovor na posljednje pitanje ostalo mu je bilo 5-6 sekundi i ja sam bila uvjerena da će nas stići. No, sat je pokazao 0 sekundi, a on i dalje ništa nije odgovorio. U trenutku mi nije bilo jasno što se upravo dogodilo, sve dok nas Joško nije prozvao i pitao kako se osjećamo kao pobjednici. - govori.

- Sve u svemu, ovo je bilo jedno odlično i zabavno iskustvo! Svima koji vole opće znanje preporučila bih da se okušaju, jer nemaju što izgubiti. Moja je trenutna misija nagovoriti sve moje pametne prijateljice s kojima inače igram kvizove da se prijave na Potjeru. Idemo, žene - na vama je red! - poručuje Domenika.

RADI KAO KONZULTANTICA, PJEVA U KLAPI...

Inače, Domenika Marlais živi u Zagrebu od svoje 19. godine kad je došla studirati na Filozofski fakultet. 

ii

- Trenutno pišem projekte za EU fondove u jednoj konzultantskoj tvrtki. Projekti kojima se bavim uglavnom su iz područja ruralnog razvoja te su usmjereni na povećanje konkurentnosti hrvatske poljoprivrede. Mogućnosti su uistinu brojne za OPG-ove i sve ostale poslovne subjekte koji se bave poljoprivrednim djelatnostima jer svaki mjesec izlaze natječaji preko kojih se mogu dobiti bespovratna sredstva od EU-a. Preko njih poljoprivredno gospodarstvo može kupiti mehanizaciju, nasade ili zemljište, graditi infrastrukturu, opremati objekte itd. - pojašnjava.

-  U Dubrovnik dolazim što je češće moguće. Nažalost, ne dovoljno često koliko bih htjela jer je udaljenost Zagreba i Dubrovnika ipak preko 600 km. Ipak, svi blagdani i ljeta uglavnom se provode doma. - navodi.

Pjeva i u ženskoj klapi Figurin.

hh

- Moja je Klapa Figurin osnovana u Klubu Dubrovčana u proljeće 2014. Klapu čini 9 članica, većinom Dubrovkinja, a voditeljica je isto Dubrovkinja Paulina Đapo. Nastupamo u Zagrebu i diljem Hrvatske, a u Dubrovniku kad god imamo priliku. Posljednji nastup imale smo u Platu u Župi Dubrovačkoj u rujnu prošle godine, a nadamo se da će epidemiološka situacija dopustiti da ovo ljeto opet nastupimo i na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu gdje smo prošle godine osvojile 4. mjesto stručnog žirija, na što smo veoma ponosne. - zaključila je Domenika Marlais.

Popularni Članci