'GLEDAM SVAKI DAN KAKO DERU TURISTE' Iznenadit ćete se tko je za DJ Torresa najbolji domaćin na Balkanu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Jednostavan recept za uspješno poslovanje u ugostiteljstvu nije lako pronaći. Zanimljivu objavu na svom Facebook profilu nedavno je podijelio Tomislav Rugole iz Dubrovnika, poznatiji kao DJ Torres, koji se preko deset godina bavi marketingom u ugostiteljstvu. 

Torres je orijentiran posebno na sve više rastuće polje interneta i društvenih medija, no u Facebook stausu se osvrnuo na neke od temeljih vrijednosti kako biti dobar domaćin s posebnim naglaskom na zemlje u susjedstvu.

"Tvrdim da su Crnogorci daleko najbolji domaćini. I to im je jako važno. Poslije njih bi stavio Srbe koji su posebna pak sorta, pa onda Bosance i Hrvate zajedno na treće mjesto, koje je zapravo ekstra, jer ostatak Europe je neusporediv sa svima nama, jer oni jednostavno nemaju to nešto. To govorim iz iskustva, a iskusio sam u četvrt stoljeća, koliko putujem, stvarno puno," naveo je DJ Torres koji radi marketinška rješenja za brojne poznate dubrovačke restorane.

DJ Torres je istaknuo što je prema njegovom mišljenju važno u turizmu.

"Kada idem negdje, važno je mi da nisam turist. Nikad mi nije bio problem platiti, ali ne dam nigdje da me 'deru', a tu sam majstor, jer to gledam svaki dan. To je onaj službeni dio, no svugdje kada idem kod svojih u gore navedene zemlje, to kao da je svojevrsno natjecanje, probaj ovo, probaj ono. E jesi li znao za ovo i jesi li vidio ono?", pojasnio je Torres svoje iskustvo dodavši kako ugostiti nekoga nije mala stvar niti je rutina.

"I ja se isto potrudim kada mi netko dođe, međutim ne postoji šablona za to, recept. Ideš kako te nosi, pokažeš mu svoj dan, ono što ti jedeš, daš mu da ti se igra sa psom i upoznaš mu susjeda. Biti domaćin je stvar odgoja i kulture. I ponosa, jebiga. Uopće nije važno živiš li na moru, u vili ili u šumi, u drvenoj kućici, važno je znati biti dobar domaćin. "Znati" kažem jer se to može naučiti, nije teško, samo ideš iz srca. I da učiš djecu tako isto", mišljenja je on.

"Mi smo zapravo jedan divan narod na Balkanu. I glup zapravo jer smo razjebali sve što se razjebati da. Kao da se natječemo tko je veći kreten, no to ne želim da bude tema. Stvarno ima divnih ljudi i sve što želim reći je da se trebamo poštovati više međusobno i poštovati ljude koji nam dolaze u goste. Kada to shvatimo, život će nam svima biti bolji, da ne govorim o turizmu uopće. Stoga pozdrav svim divnim domaćinima Balkana. A ove usrane granice treba srušiti, koji će nam kurac to? Evo tri sata već u koloni, pas ti mater provjeratorsku, sreća su mi gepek dobro nakrcali izjutra, umro bi inače odgladi, ne bi ovakav status nikad napiso. Dakle volim Crnu Goru na najjače i hvala puno. Sljedeća operacija je opet Sarajevo, idem vidit jel' mi se u raje šta promijenilo", zaključio je DJ Torres.

Popularni Članci