'

Dalmatiner torta

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ne postoji loš trenutak za nešto slatko, a isto tako ne postoji loš kolač, samo se ukusi razlikuju. Do sada smo kombinirali recepte iz raznih djelova Hrvatske, ali i svijeta, stoga smo ovaj tjedan odlučili posvetiti izričito deseretima.

Sastojci:

Prva smjesa (bijeli biskvit)

10 bjelanjaka

10 žlica šećera

10 žlica oštrog brašna

3 žlice ulja

½ praška za pecivo

Druga smjesa (tamni biskvit)

10 žumanjaka

10 žlica šećera

10 žlica oštrog brašna

3 žlice kakaa

2 dl mlijeka

3 žlice ulja

½ praška za pecivo

Smjese raditi istovremeno pa zatim u namazan i brašnom posut velik pleh, žlicom stavljati jednu bijelu i jednu crnu smjesu.

Ne treba ravnati jer će se obe smjese izmješati. Tijekom pečenja će se same poravnati. Peći na 200 C.

Preljev:

½ l mlijeka

5 žlica šećera

Staviti kuhati i prelijevati vruće po vrućem biskvitu.

Krema:

1 l mlijeka

3 pudinga od čokolade

5 žlica šećera

250 g margarina ili maslaca

I još:

500 ml slatkog vrhnja

100 g čokolade (naribane)

Za kremu skuhati puding na litri mlijeka s pet žlica šećera i ohladiti. Margarin pjenasto izmiksati, zatim ga dodati pudingu i još malo miksati da se sjedini. Kremom premazati biskvit.
Slatko vrhnje izmiksati i premazati preko kreme. I na kraju posuti ribanom čokoladom.

Popularni Članci