Dalmatiner torta
Sastojci:
Prva smjesa (bijeli biskvit)
10 bjelanjaka
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
3 žlice ulja
½ praška za pecivo
Druga smjesa (tamni biskvit)
10 žumanjaka
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
2 dl mlijeka
3 žlice ulja
½ praška za pecivo
Smjese raditi istovremeno pa zatim u namazan i brašnom posut velik pleh, žlicom stavljati jednu bijelu i jednu crnu smjesu.
Ne treba ravnati jer će se obe smjese izmješati. Tijekom pečenja će se same poravnati. Peći na 200 C.
Preljev:
½ l mlijeka
5 žlica šećera
Staviti kuhati i prelijevati vruće po vrućem biskvitu.
Krema:
1 l mlijeka
3 pudinga od čokolade
5 žlica šećera
250 g margarina ili maslaca
I još:
500 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade (naribane)
Za kremu skuhati puding na litri mlijeka s pet žlica šećera i ohladiti. Margarin pjenasto izmiksati, zatim ga dodati pudingu i još malo miksati da se sjedini. Kremom premazati biskvit.
Slatko vrhnje izmiksati i premazati preko kreme. I na kraju posuti ribanom čokoladom.