' /* */

Curry lignje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Stoljetni kineski kult hrane i dobre kuhinje očuvao se i dan-danas, pa zato, umjesto uvriježenog pozdrava “Ni hao!”, nije neuobičajeno čuti pitanje “Jesi li već jeo?”. A vi, jeste li već jeli curry lignje?

Sastojci:

500 g lignji
80 ml ulja
100 g mrkve
100 g luka
1 žličica nasjeckanog češnjaka
1 žličica nasjeckanog đumbira
1 mladi luk
1 žličica rižinog vina
1 žlica Gussnela
1 žličica curryja
2 žličice Vegete
2 žličice sezamova ulja

Priprema:

Lignje očistite i dobro ocijedite. Prerežite ih uzdužno (tako da dobijete lignje narezane na ploške). Svaki narezani komad lignje zarežite u obliku mrežice, ali ne do kraja. Svaki komad ovako pripremljene lignje dijagonalno prerežite.
Na zagrijanom ulju u voku kratko popecite lignje, izvadite ih i stavite na toplo mjesto.

Na istoj masnoći popecite mrkvu narezanu na štapiće i luk narezan na ploške. Povrće izvadite, a suvišnu masnoću odlijte.
Na preostaloj masnoći popecite češnjak, đumbir i narezani mladi luk.

Vratite pečene lignje i povrće. Dodajte rižino vino i Gussnel, koji ste prethodno razmutili s malo vode, curry, Vegetu i sezamovo ulje.

Sve dobro promiješajte i još kratko popirjajte.

Izvor: coolinarika.com

Popularni Članci