Chilli con carne s tjesteninom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarka.com
Ljuto, ljuto, ljuto jelo meksičke kuhinje uz koje se, zbog začinjenosti, poslužuje i mnogo pića.

Sastojci:

250 g mljevenog miješanog mesa
2 glavice crvenog luka
250 g crvenog graha (iz konzerve)
100 g kukuruza (konzervica)
3 dl pasirane rajčice
sol, papar, vegeta, slatka crvena paprika, tabasco ljuti, mljevena chilli paprika, chilli papričica sušena (2-4kom), peršin

prilog:

1/2 kg tjestenine


Priprema:


2 glavice luka sitno isjeckamo i prodinstamo na malo ulja te dodamo mljeveno meso.

Pomalo dodajemo sve začine osim peršina i podlijevamo koncentratom od rajčice.

Na kraju dodamo ocijeđeni grah, kukuruz i nasjeckani peršin te još kratko sve zajedno prokuhamo.

Poslužimo uz tjesteninu.


Izvor: Coolinarka.com

Popularni Članci