' /* */

Cartoccio

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Venecijanski restorani oduševljevaju milijune turista ovim receptom stoga vjerujemo kako će pogoditi i vaš ukus!

Sastojci:

4 odreska svježeg lososa (400 g)
kapare
zelene i crne masline
200 ml bijelog vina
2 žlice konjaka
100 g sjeckane rajčice
peršin
bosiljak
100 ml mješavine maslinova i suncokretova ulja
malo brašna
sol
500 g raznih školjakaša
4 veća škampa
4 odreska orade ili brancina (400 g)
4 fileta grdobine (400 g)
1 žlica Vegete

Priprema:

Ribu očistite i narežite na deblje odreske. Od glave i repova škampa skuhajte juhu – temeljac. Školjke dobro očistite četkom. Nasjeckajte peršin i bosiljak ili upotrijebite sušeni bosiljak.

Ribu i škampe malo posolite, uvaljajte u brašno i popecite na dobro ugrijanom ulju. Zalijte konjakom, zapalite i gasite prelijevajući vinom.

Nakon toga dodajte sjeckanu rajčicu, zelene i crne masline, kapare i školjke. Sve pospite peršinom, bosiljkom i Vegetom te zalijte s malo ribljeg temeljca. Ovako pripremljeno jelo možete pokriveno staviti u pećnicu ili ostaviti na štednjaku neka lagano kuha oko 8 do 10 minuta.

Na plitki metalni pladanj ili pleh stavite veći pergamentni papir, gore stavite dva manja lista na koje složite škampe, ribu i sve ostalo, pa zalijte umakom. Rubove velikog papira namažite tučenim jajetom, prekrijte njime ribu i omotajte rubove papira. Površinu papira kistom premažite tučenim jajetom u obliku mreže.

Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 250 Celzijevih stupnjeva oko 3 do 5 minuta. Kad se papir napuhne, jelo odmah iznesite pred goste pa tek tada razrežite papir.

Izvor: coolinarika.com
 

Popularni Članci