' /* */

Breskvice

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Breskvice bi se mogle nazivati i univerzalnom dječjom radošću, ali im u pravilu ni odrasli ne mogu odoljeti. Kako nismo u mogućnosti organizirati natjecanje u njihovu pripremanju, poklonit ćemo vam provjerenu recepturu, a vi je isprobajte.

Sastojci:

600 g pšeničnog oštrog brašna
300 g pšeničnog glatkog brašna
pola praška za pecivo
300 g šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
3 jaja

Za kremu:

100-150 g maslaca
100-150 g šećera u prahu
150 g mljevenih oraha

Za ukrašavanje:

ekstrakt od jagoda i metvice
kristalni šećer


Priprema:

Oštro i glatko brašno pomiješajte s praškom za pecivo.

U dublju zdjelu stavite ulje, mlijeko, razmućena jaja i šećer. Pjenjačom sve dobro izmiješajte, a zatim postepeno uz stalno miješanje dodajte pripremljeno brašno.

Umijesite glatko tijesto i ostavite ga stajati oko sat vremena.

Tijesto premijesite, oblikujte kuglice, složite ih u namašćen lim i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjava oko 15 minuta.

Pečene kuglice malo ohladite, a donji dio kuglica izdubite i pomiješajte s kremom.

Priprema kreme: Maslac i šećer u prahu pjenasto umiješajte pa dodajte mljevene orahe.

Posluživanje:Dobivene breskvice obojite ekstraktom jagode i metvice i uvaljajte u kristalni šećer.

Izvor: coolinarika.com

Popularni Članci