Bloger Krule objavio koliko je platio jadranske lignje: 'Ovo nije skupo! Ovo je more, nije potok, ni jezero, ni slivna voda!'
Prvi vjesnici sezone su - fotografije računa s mora gdje se mnogi žale na skupoću. No, Jadranko Hodak, poznatiji kao bloger Krule, sve ih je demantirao fotografijom računa iz jednog restorana u Sukošanu. Tako je u videu kojeg je podijelio na mrežama kzao kako je porciju jadranskih prženih liganja platio 24 eura, a za točenu pivu je izdvojio četiri eura, što po njegovom mišljenju nije preskupo.
"Kratki dokumentarni film o skupoći u Dalmaciji u trajanju od pet minuta. Osoblje ljubazno... uslužno... brzo. Hrana top. Obilna porcija (ali baš, baš) nakon koje mogu reći da sam sit. Sve je domaće pa i piva. A sad... kako to netko drugi vidi, prvo pogledajte video pa nabacite komentar, ali realan", napisao je uz video.
"Sjeo sam ovdje, porcija jadranskih lignji s pomfritom košta 24 eura. I sad će netko reći: 'Pa jebote, 24 eura za lignje?!' Da, ali to su jadranske lignje. Nisu smrznute, nisu Ledo, nego prave jadranske. A pomfrit? Domaći. Od domaćeg krumpira, ručno rezan, nije onaj zaleđeni. To košta 24 eura. Pivo je četiri eura, veliko, hladno, baš kako treba", objasnio je.
"Skupo za strance? Kakve su to gluposti?! Stranac dođe, jede svježe jadranske lignje za 24 eura. Pa ne može ni sendvič u Hrvatskoj danas platiti ispod šest, sedam eura, a kamoli ovo. Još jednom ponavljam: ovo je more, nije jezero, nije potok, nije slivna voda. Ovo je Jadran, magistrala, restoran, pivo četiri eura, domaće lignje i pomfrit za 24. Što bi, trebali bi lignje biti osam eura, a pivo euro i 20?", upitao je.
"Je li to skupo? Nije. Hajdemo to svesti ovako: sad sam ovdje, tko zna kad ću opet doći? Ne radi cijene, nego jer put vodi dalje. I što, jednom da jedem i da kažem da je skupo? Pa bio bih proklet! Ne dajte, ljudi, da drugi govore kako je sve skupo i loše. Ne dajte da pljuju po nama. Ako netko kaže da je ovdje 90 eura porcija lignji, neka mi pokaže gdje to točno. Gdje?!", upitao je za kraj.