'

Avokado s lososom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Meksička kuhinja rođena je u puščanom prahu. U njoj su jela domorodaca pomiješana s jelima njihovih španjolskih osvajača, a njezini vatreni okusi ostaju u ustima kao što je kod njihovih susreta u zraku ostajao dim. Donosimo Vam jedan originalni specijalitet meksičke kuhinje.

Sastojci:
500 g lososa
3 avokada
1 glavica salata
1.5 luka
1 rebro celera
1 paprika
2 limuna
majoneza
worcestershire umak
aceto balsamico di modena
tabasko
maslinovo ulje

Priprema:
Povrće se očisti i opere. Dva avokada prerežite napola, izvadite im košticu i izdubite ih. Treći avokado ogulite, narežite ga na komadiće, pa ga uronite u vodu kojoj ste dodali ocat.
Losos prokuhajte 10 minuta, pustite da se ohladi, pa ga očistite od kože i kostiju. Očišćeni losos ispasirajte mikserom, zajedno s mesom avokada, pola luka, paprikom i celerom, 2 žlice majoneze, sokom polovice limuna, žličicom Worcestershire i žličicom Tabaska, solju i paprom. Tako dobivenu paštetu ohladite u hladnjaku.
Opranu salatu usitnite i stavite u zdjelu, dodajte kockice ocijeđenog avokada, luk narezan na listiće, pa sve začinite uljem, octom iz Modene, posolite, popaprite, promiješajte i pustite da počiva u hladnjaku otprilike pola sata.
Izdubljeni avokado bogato nadjenite paštetom od losasa, i poslužite ga uz mirisnu salatu. Garnirajte kriškicama limuna.

Dobar tek!

 

Popularni Članci