UTIJAVANJE NA HLADNO Ne možeš falit', ako raspališ po medijima

Autor: Vjera Šuman Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Nema gore stvari od bubajuće i uporne boli zuba. 

Ne pomažu tablete, jednako tako ni rakija, ma što pričale naše none. Ne možeš razmišljati, jesti ni piti, samo si koncentriran na upornu, groznu bol koja bez prestanka nabija, udara i  lupa direktno u mozak. Što drugo, nego odjuriti zubaru, dakle, kome drugom do li dentalnom stručnjaku. Upravo to se dogodilo našem premijeru kad je došao posjetiti grad Rijeku. 'Ne pričaj Butkoviću gluposti. Kome je do hrane?', ljutito se obrecnuo na ministra prometa. 'Boli brate, kakav ručak, koga briga za zubaca da je i ove sekunde izvučen iz mora. Kakve škampe? Ništa me ne zanima', nervozno je viknuo premijer svom smirenom ministru, koji je isplanirao finu spizu u restoranu njegove obitelji. Oni se brižni potrudili i nabavili freškog ribljeg cara. Obitelj je s radošću odlučila počastiti svog premijera, ne samo zato što njihov Oleg radi za njega, nego i zato što se dovršava krasan lukobran iliti porporela u njihovoj uvali kako bi im, jahte kad dolaze na ručak, bile zaštićene.

Nekako je sasvim slučajno ispalo kako ga baš grade u toj 'njihovoj' uvali. Tako se sretno dogodilo! Tko drugačije kaže, kleveće i laže. Na sreću, našem dobrom Olegu sinulo je rješenje. Totalna win – win situacija! Pametan je Oleg, nije uzalud ministar. Baš se otvara neki tamo dentalni laboratorij, dentalni centar u Kastvu. Savršena situacija. Odvezu Plenkija da im svečano otvori Dental centar i usput mu riješe problem sa zubom. Može li bolje? Poslije mogu u miru probati 'cara' i freške škampe. Eto, ne znam zašto se neki mediji sprdaju s otvaranjem Dentalnog centra i uspoređuju s nekadašnjom, Bože mi prosti, ministricom pravosuđa Ingrid Antičević Marinović, sadašnjom sutkinjom Ustavnog suda, koja je u Varaždinu predizborno i svečano otvorila lift. Niđe veze. Odma' je jasno da se tu radilo o 'višoj' sili.

Za to vrijeme, 'Možemo' u Zagrebu priprema otvaranje novo napravljenih podzemnih spremnika za smeće. I to đe ? Na Gornjem gradu, kako bi  konačno stanovnici ovog dijela grada imali đe s otpadom. Za vraga, izazvalo je to opet pobunu. Takvi su ljudi, nikad zadovoljni. Došli bageri, iskopali rupu, susjeda mi govori: 'Velika je to rupetina, Bog zna, možda su našli naftu!'. Rupetina, točno ispred ulaza u Palaču Zrinski, palaču koja je služila i kao prvi Banski dvori, i kao dom Zrinskog iz 17.stoljeća. Zgrada je pojedinačno zaštićeno kulturno dobro. Gnjevni sadašnji vlasnici žalili se Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Zagreba. Na jedvite jade, ukazao se pred Palačom Zrinski neki tip iz rečenog Zavoda. Nije se predstavio, ali je komentirao događaj koji je uznemirio građane Zagreba. Točnije, poručio je tim 'dušebrižnicima' kako bi i sam Zrinski bio ponosan što su pred njegovom 'palačom' ugrađeni podzemni spremnici. (!?)

Nositelj liste stranke 'Možemo'u 10. izbornoj, dobri naš Capor, taj događaj nije komentirao jer, ruku na srce, boli ga briga što se radi u Zagrebu. On, za sad, nema u programu postavljanje podzemnih spremnika pred Knežev dvor, ali ni pred Sponzu. Njemu je draže komentirat' medije. Tu ne možeš falit'. Ima ih ovakvih i onakvih. Iskreno, već smo navikli na prozivanja. Možda je to političarima u nekim kratkim uputama za bavljenje politikom. Bit će piše: 'Kad nemaš drugo, raspali po medijima. Tu nećeš faliti'.  Zašto bi samo Plenki ili Zoki imali takve šalabahtere? Ministrica od kulture, Čićova mala, isto nije ništa rekla o devastiranju prostora pred Palačom Zrinski  jer trenutno ima pametnijeg posla. Logično!

Ma koliko ovo turbulentno predizborno vrijeme nije lako izdržat', na ono meteorološko smo se navikli. Ipak, prognoze za neđelju su dobre, pa će ako Bog da granut' sunce. Uživajte sa svojim najdražima, s najljepšim penganim jajima na svijetu i sretan vam Uskrs! Imajte se lijepo. Eto vas.

.

Popularni Članci