TOMO MASKIRANI OSVETNIK Izdao je Tuđmana, Mesića, Kosor, Gotovinu, zašto ne bi i svoj narod?

Autor: Nikša Klečak
Ostalo je šest dana do izbora. Pravo je vrijeme za doznati tko će nam predstavljati državu u zemlji i u svijetu. No, unatoč tome što je vrijeme mi i dalje nemamo blage veze tko nam je kandidat za premijera na desnici. 

Čovjek koji želi voditi državu, a ne želi prisustvovati niti jednom sučeljavanju na nacionalnim televizijama, čovjek koji ima problema s brojanjem, pamćenjem, čitanjem. Čovjek kojem treba blesimetar za održati govor na nekom skupu. Ukratko to je čovjek koji je preforsirao svoje ambicije i koji misli da s jakom strankom može postati premijer, a da prethodno ne izgovori dvije suvisle rečenice.

Tomislav Karamarko možda i može postati novi hrvatski premijer. To su činjenice i same ankete potvrđuju kako HDZ tijesno vodi u Hrvatskoj.

I upravo se tjedan prije izbora moramo zapitati tko nam dolazi na vlast, ili tko ostaje. Kukuriku Vlada koja je tek u zadnjoj godini mandata stala na loptu i odradila nekolicinu konkretnih stvari  ili pak oporbeni HDZ koji nas godinama krade i vara, čiji je premijer u dva mandata i dalje u pritvoru, čiji bivši ministri s optužnicama šeću vrhom izbornih lista HDZ-a.

Tomislav Karamarko je protekle četiri godine pokazivao svoje domoljublje i poštivanje državnih institucija.

U Saboru gdje je izabran boravio je gotovo jednako koliko i Željko Kerum;  nikako. Milijun i 600 tisuća kuna 'ubrao' je Tomislav Karamarko u bruto iznosu, a da nije radio ništa. Dobro, ne baš ništa jer se u međuvremenu bavio isključivo stranačkim aktivnostima, gradio stranačke utvrde po Hrvatskoj i dijaspori pa je za Sabor učinio to da je učvrstio temelje jedine prave Hrvatske stranke – HDZ-a.

Da voli sebe više nego Državu dokazao je i u slučaju Manolić, kada ga je ovaj optužio kako je bio suradnik UDBE. Sudski ga je procesuirao, međutim kada je došlo do suđenja nije se pojavio na sudu.

Primjer da jedno radi, drugo govori, treće misli je i domoljubna kava s Antom Gotovinom. Tadašnji ministar Karamarko uhitio je Gotovinu i sudjelovao u njegovu izručenju haškom sudu. Medijima je rekao da nikada neće otkriti kako su ga pronašli. No, ipak stručno je PR-ovski otkrio fotografiju njegova druženja s bivšim najpopularnijim hrvatskim bjeguncem. Njegovu rejtingu je trebalo pomoći druženje s čovjekom kojeg je prije toga uhitio kako bi to pomoglo njegovoj Stranci.

I sve se i radi u interesu stranke. S Gotovinom se slikao radi Stranke, Haagu ga je izručio radi Stranke. I na vlast se u konačnici dolazi radi – Stranke.

Sada se radi Stranke skrio u mišju rupu ponovno radi boljeg stranačkog rezultata. Vaso Brkić je napokon shvatio kako je HDZ popularniji od njihova kandidata, kako Karamarkove urnebesno nabrajanje programskih stavki iz Prnjavora šteti svima pa mu je zabranio govoriti ako u neposrednoj blizini nema blesimetra.

I napokon, uopće nije nemoguće da nam arogantnog i umišljenog Zorana Milanovića kojeg je tek Brown omekšao i napravio čovjekom iz mase zamijeni kukavica i čovjek koji se boji svoje sjene. Čovjek koji ne želi izaći pred svoj narod, pokazati svoje vrline, ali i mane.

Nikada do sada niti jedna stranka koja pretendira vladati Hrvatskom nije imala ovako blijedog i nesposobnog kandidata, policijskog garda koji zajedno sa svojim političkim tajnikom stranke Vasom gazi preko cilja kako bi na kraju preuzeo Državu.

Čovjek koji u svom životopisu ljudskih prijevara ima fascinantan broj izdaja zapravo je dokaz kako s Karamarkom nismo na čisto o kakvoj se osobi radi.

Prvo je bio ljevičar, vodio kampanju Stjepanu Mesiću, a potom ga izdao. Prije toga je izdao Tuđmana i okrenuo se Mesiću i Manoliću.

Nakon toga je bez imalo obzira izdao Gotovinu. Sa željom ostajanja na Vlasti predao ga bez po muke. Iako je bio prvi obavještajac Države i ministar Unutarnjih poslova, ili je prelazio preko pljačke, ili je bio nesposoban shvatiti da mu u Državi šef Sanader sa svojim suradnicima obavlja pljačku stoljeća.

Potom je još kao šlag na tortu izdao ženu koja ga je ponovno ubacila u partiju, predala mu člansku iskaznicu HDZ-a, a on njoj uručio nogu u guzicu. Prvo s mjesta predsjednice, a onda i s popisa članova.

Zapravo će nam 8. studenog odgovoriti na pitanje jesmo li mi Hrvati toliko depresivni da nam ovaj kukavičluk i pesimizam odgovaraju i hoćemo li Tomislavu Karamarku dopustiti još jednu izdaju– ovaj put svog vlastitog naroda.

Pokazao je kroz svoju prošlost da izdati ZNA.

Popularni Članci