RIM TIM TAGI DIM Jedni plešu, a drugi dogovaraju detalje oko podjele plijena u Banskim dvorima

Autor: Vjera Šuman Autori fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL
Rim Tim Tagi Dim ujedinio je Hrvatsku gotovo toliko koliko su dosad mogli jedino Vatreni. U tom radosnom ozračju s pokretima ruke gore – dolje, bruse se detalji oko podjele plijena u Banskim dvorima. 

Rim Tim Tagi Dim ujedinio je Hrvatsku gotovo toliko koliko su dosad mogli jedino Vatreni. U tom radosnom ozračju s pokretima ruke gore – dolje, bruse se detalji oko podjele plijena u Banskim dvorima. Ruke su dogovorene, ministarstva riješena, sad su na redu samo lijepi trenuci slatkog natezanja oko toga koliko državnih tajnika i direktora državnih poduzeća će uzeti DP. Već su dogovorena dva nova ministarstva. Razdvajanje ministarstva energetike i gospodarstva, ali i ministarstvo demografije. Naša Dube se u Europi bavi demografijom pa što ne bi i ovdje to imali? Nema koristi, ali ni štete. Energetika, poljoprivreda i demografija pripali su DP-u pa Radić kao i njegov pajdo Vujnovac mogu proslaviti. Naravno, skromno i radno kako i priliči! Energetika će biti pod njihovom kontrolom pa i mi možemo mirno spavati. Neće više biti ružnih afera poput one s plinom za cent jer će Vujnovac moći legalno doći do plina za manje od pola centa. S duge strane, mi koji živimo na Gornjem gradu, imamo se razloga veseliti ovoj novoj kombinaciji vlade. Plenki već tri godine objašnjava kako za one odurne ograde oko crkve sv. Marka nije kriv on, nego treba pitati tipa iz DP-a, koji je idejni otac onog zadojenog budalaša koji je pucao u Banske dvore. E sad je taj 'idejni otac' pregovarač i član užeg vodstva DP-a. Dakle, više nema opasnosti i ograde mogu otići u ropotarnicu povijesti. Yes! 

Više vremena za dovođenje novinara u red

Ako ništa, Turudić neće imati posla oko nekakvih plinskih, naftnih i ne daj Bože HEP-ovih afera. Ostat će mu više vremena za dovođenje novinara u red, iako prije toga još mora izmaknuti Ministarstvo kulture iz ralja europske tužiteljice, koja se baš uzjogunila zbog onog vražjeg 3D snimanja koje se, naravno,  potpuno bez razloga približilo Plenkijevom 'suhom zlatu' i našoj, ni krivoj ni dužnoj, Čićovoj maloj! Pred vladajućom većinom, točnije pred Plenkijem, je još samo jedan pomalo izazovan detalj donošenja potpisa nadrkanom predsjedniku na brvno, što će svakako dodatno na koji dan zabaviti naciju. Nema sumnje da Zoki ima spremnu seriju izjava za razveseljavanje i rasplamsavanje rata između dva brda, kako je i red i običaj i kako se od njega očekuje. Jednako kao što mora sazvati sjednicu Sabora jer su mu planovi A,B,C ili koji već plan po redu, propali. Vidjet ćemo, ako je išta naučio od Plenkija, to će prikazati kao svoju pobjedu.  

Lokalni bazen nije perspektivan, ministre bi mogli uvoziti 

Pravi šef DP-a, Radić, izašao je i s idejom o plaćama državnih dužnosnika koje, po njemu, moraju biti drastično veće. Zgodno je to objasnio kako ni Dinamo ne bi tako dobro igrao da kupuje jeftine igrače. Hajduk nije ni spomenuo. Samo kažem, tek toliko na znanje našem Jugu koji je,  prema rezultatima,  zdušno navijao za sadašnju većinu u Saboru. Dakle, ako hoćeš vrhunske igrače, to moraš i platiti. Logično. E sad, sama ideja nije loša, samo je pitanje koje to vrhunske igrače kani privući Radić. Iskreno, i četverostruko veće plaće ministrima bile bi za Hrvatsku znatno jeftinije od enormnih krađa koje se broje milijunima eura. Kad bi Vlada kupovala samo vrhunske igrače, kako stvari stoje,  poglavito u DP-ovim resursima, a ni HDZ-ov bazen nije baš perspektivan, morali bi uvoziti ministre iz Japana, Kine i pokojeg iz Singapura. Pa majku mu staru, nije ni Japan tako daleko, što nam dokazuje i naš Tutanj koji uživa obilazeći Zemlju izlazećeg sunca.  

'Srbi se, bre igraju'

Po svemu sudeći, u Gradu se ne trebaju brinuti jer Plenki ne da Čićovu malu pa zasad nema opasnosti glede promjene naziva Igara. Jer po DP-u 'Srbi se, bre igraju', dok se u nas to zove festival. E, sad, nemam pojma hoće li se dosadašnje igranje klinaca po dječjim igralištima preimenovati u festanje ili možda dečki iz DP smisle nešto inventivnije. Za pravo reć, i oni bi trebali koristiti usluge profesora Hrvatskog jezika jer im ne ide baš najbolje. Svaka druga rečenica bi im bila išarana crvenom profesorskom penkalom. Ali dobro, za učenje nikad nije kasno. Štoviše, u trendu je cjeloživotno učenje. Po svemu ispada kako je jezik najvažniji hrvatski problem. Blago nama. Nema veze, vrag odnio i igranje. S druge strane, zašto ne? U skladu s Držićem, okrenimo pamet na komediju! U tom smislu jedva čekamo kako će proći naš Rim Tim Tagi Dim u subotu navečer. Nadamo se najboljem, vježbamo ples  i jednako tako vjerujemo kako će nova vlada dobro uvježbati i odraditi  Rim Tim Tagi Dim. Eto vas. 

Popularni Članci