KRONIKA POVIJESNIH STRANPUTICA Zalazak sunca, sramota jutra

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Fra Stjepan iz Zagreba, u svojoj je propovijedi upozorio muškarce, da previše čiste, maze i paze svoje aute, a još oštriji je bio komentirajući žene. Smeta mu što one, šminkajući se od sebe čine mačku idola, tj. cirkus, kako bi pola sela trčalo za njom. A kad se umije, svi će je ostavit.

S puno solidarnosti je taj Božji sluga poručio muškim vjernicima kako je važno da budu oprezni, jer im ženske mogu svašta podvalit.  On vjerojatno misli, da prosječna žena, kad bi mogla birat', radije bi odabrala bit' lijepa nego pametna. Jer prosječna žena zna da prosječni muškarac bolje vidi, nego sluša. Ili misli!

Neke prozvane žene mačke, idoli, obadale su na ovom muškarcu u haljini, opravu vrijednu barem tisuću eura. Što je barem 50 posto financirano od njih vjernica, koje se oblače i šminkaju vlastitim soldima. I dok svećenik njih naziva cirkuskim mačkama, nakon što je već ispio drugi kalež misnog vina, on i dalje očekuje da one njega oslovljavaju s - velečasni.

Bože, ako si me ti stvorio, molim te, potvrdi to još jednom mome propovjedniku, progunđala je jedna drugotna vjernica.

Novoizabrani šef DORH-a je, kažu, mjesec dana brinuo o propuhu u njegovom skupom autu. Onda je primijetio dvije rupice na autu, pa ga je odveo meštru. Doduše, odveo ga je mehaničaru umjesto autolimaru. A njegova stručna dijagnoza je bila da dva metka od pištolja nađena unutra, nisu dio serijske opreme tog modela auta.

Pretpostavio je da je metke dodatno ugradio nepoznati strijelac potpuno svjestan da taj dodatak ne može proć na tehničkom pregledu.

Manje stručni, sasvim izgledno i malo zlonamjerni, rekli su kako je moguće, da mu je auto propuc'o onaj policajac, kojemu je nepoznat ne'ko bjež'o u njegovom autu. Čeka se još mišljenje forenzičara. Do tad će mu poslužit i obični blindirani Mercedes.

Dok dva glavna favorita u utakmici za premijera svojim oratorskim majstorijama hlade birače od izlaska na izbore, treći je svoje učešće najavio domoljubnom pjesmom, 'Na tvojoj strani'. Pjesma mu zbog sažaljenja zaslužuje barem jedan mandat. Neki mu predlažu i novu pjesmu, ako uđe u drugi krug: 'Dajte mi glas, mog budžeta spas'. Neko je zlonamjerno stavio citat poznatog doktora Samuela Johnsona iz 18. stoljeća koji je tvrdio kako je domoljublje posljednje utočište - hulja. Ma bili ovo vragu palo na pamet?

Firma koncesionara popularne plaže u Uvali Lapad je u likvidaciji. Kažu, vlasti su krive; prvo im dali koncesiju, pa je onda poništili. Pravosudna sramota! Tužit će nam državu u Americi.

Oni su stranci pa ne razumiju da je pravda u Hrvatskoj svima dostupna. Sva'ko može, kad god poželi, da je uzme u svoje ruke!

Kako god bilo, dubrovačkih zalazaka sunca će sigurno i dalje bit. Bit će, i mora, i pržine, ali za ležaljke, suncobrane i druge sadržaje se ne zna. Prema većini Lapađana, prostor plaže, tzv. morsko dobro, i nakon uređenja, više je izgledalo morsko, nego dobro. Objekti na plaži su već neko vrijeme zatvoreni, što se ne može reć za one koji su za to krivi.                             

U zadnjih 30 godina, stopa pretilosti među djecom i adolescentima porasle su čak četiri puta, dok su se odrasli više nego uduplali, podaci su studija provedenih na čak 220 milijuna ljudi iz 190 zemalja. Stanje u Hrvatskoj nije ni malo bolje, pa se sve više raspravlja o uzrocima takvog stanja nacije. Hrvati pitani, što oni misle da je razlog tome, uglavnom nemaju odgovora, jer s obzirom na sve goru gospodarsku situaciju, ovi podaci dosta proturječno djeluju, kažu neki. Kako možeš debljat na ovakvu skupoću? Drugi baš to ocjenjuju k'o razlog, jer besparica tjera mlade u pekaru, a stariji, radno aktivni nemaju vremena za kuhanje pa jedu brzo i nezdravo.

Ali, kako onda objasnit fenomen političara; oni sigurno ne jedu brzu hranu, pa nakon dva mandata izgledaju jednako pretili k'o i obična sirotinja. Kako to objasnit?

Na koncu i jedan samozvani medicinski fenomen je ustvrdio, kako se on živ jede, a ne deblja se.

I dok nauka muku muči kako riješit ovaj ozbiljan problem čovječanstva, neki domišljati poduzetnik s Balkana je ponudio tržištu svoj genijalni proizvod za mršavljenje. Jamči, da je njegova metoda za skidanje suvišnih kilo­gra­ma izuzetno efikasna. Takozvana, arapska gra­vitacijska panceta se isporučuje u posebnom rusaku iz ko­jega se po preporuci - uopće ne vadi. Do­volj­no je stavit' rusak na leđa i svakodnevno trčat' osamnaest i po ki­lo­metara. Za šesnaest dana izgubit ­će­te devet kilograma. Na­ru­či­te od­mah!

Popularni Članci