test

Prosseco bar Fratellos u ljetnoj sezoni priprema nova iznenađenja u ponudi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Oaza u centru Grada s jedinstvenim pogledom, mjesto na kojem se od samog početka vješto spajaju piće, hrana i umjetnost u jednu novu, kreativnu ugostiteljsku priču

Od rujna prošle godine Dubrovnik je dobio novo mjesto za uživanje koje se profiliralo kao pravi mali raj za hedoniste. Uz finger food i nezaobilaznu čašu Prosseca, Fratellos bar ima za ponuditi još puno toga. O detaljima i novitetima razgovarali smo sa suvlasnikom Tomislavom Luburićem koji s bratom Zvonimirom vodi ovaj prepoznatljivi dubrovački bar.

Prekrasan pogled s tarace je uvijek poželjan, no ne i dovoljan za stvaranje brenda. Stalna ulaganja, proširenje ponude, strast u poslu su uvijek dobra nit vodilja. Gdje pronalazite inspiraciju za razvoj projekta bara Fratellos?

-Trudimo se stvoriti sinergiju hrane i pića, likovne i glazbene umjetnosti, a pritom poštovati lokaciju i položaj.  Na početku projekta ideja je bila stvoriti nešto jedinstveno što bi nadilazilo granice lokalnoga, odnosno pokrenuti neki novi đir. Na našu sreću, ideja je vrlo brzo zaživjela. Svakodnevno dobivamo nove goste koji se nastavljaju vraćati zbog čega smo jako sretni. Inspiraciju pronalazimo sami u sebi, trudimo se svakodnevno biti bolji, zanimljiviji i kreativniji. Veliku pomoć imamo od osoblja koje radi s nama, a ne za nas. Cure i dečki su prava ekipa, stručni, vrijedni i uvijek nasmijani. Bez njih, sve bi bilo puno teže realizirati.  

Tomislav Luburić

Teško je ostati ravnodušan prema posebnosti ambijenta, prostor je savršeno spojen s prirodom. Masline, kamen, palme i ostalo bilje ima posebnu ulogu u ponudi Fratellos bara. Kako ste to uspjeli?

Htjeli smo stvoriti oazu u centru grada i naravno iskoristiti sve prednosti lokacije. Poznato je kako zelenilo i pogled opuštaju ljude. Posadili smo limun, mentu, dragoljub, ruzmarin, bosiljak, divlju naranču, masline, kumkvat i palme koje su se odlično uklopile u prostor. Gosti su oduševljeni kada vide osoblje kako iz vrta bere listove i plodove bilja koje će im za par minuta servirati na stol. Inače, kroz povijest su ovdje navodno bili vrtovi. Upravo taj ambijent odražava stanje i osjećaj koji želimo probuditi u svakom gostu.

Ovo vam je prva prava ljetna sezona Fratellosa. Što ste pripremili za turiste i lokalce?

-Osim klasičnog ugostiteljstva, odnosno hrane i pića, Fratellos bar spaja glazbenu i likovnu umjetnost. U planu su izložbe mladih umjetnika i pregršt nastupa renomiranih glazbenika. Od žanra najčešće se u Fratellosu mogu čuti note soula, jazza i bluesa, no ove ljetne sezone pripremamo puno iznenađenja. Trudimo se maksimalno stvoriti što kvalitetniju ponudu. Vrlo često mijenjamo meni hrane i pića. To se pokazalo kao odličan recept, jer naši gosti uvijek mogu probati nešto novo.

Što biste posebno istaknuli u ljetnom programu?

-Ove ljetne sezone imamo dva residenta,  Nikolu Breškovića i DJ-a Dyook. Imali smo super suradnju sa Stradun Classic Festivalom i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kroz pop up koncert klasične glazbe uz improvizaciju, od koje inače taj žanr zazire. Planiramo i zabavne tematske večeri,  kao primjerice Whiskey & Cigar Night.

Zvonimir Luburić

Čini se kako je ponuda hrane i pića minimalistička, a pri tome jako kvalitetna. Je li upravo to vaš zaštitni znak?

-Barmen Vlaho radi Fratellos Signature koktele, a prilikom izrade koristi sezonsko voće, tako da se ponuda koktela mijenja na redovnoj bazi. Jednako tako, brat Zvonimir koji je zadužen za kuhinju redovito mijenja jelovnik te osmišljava nova jela ovisno o ponudi sezonskih namirnica. Jako nam je važno da su namirnice uvijek svježe i domaće. Odnedavno imamo i doručak. Najčešći odabir gostiju je upravo naš Fratellos doručak. Iza naziva Fratellos doručka krije se guacamole egg toast, jaje na oko, svježe voće, orašasti plodovi, zobena kaša i naravno  čaša pjenušca. Vrlo često doručak završi narudžbom boce pjenušca, tako da je i u tom smislu zaživio moto bara:  „Nikad nije prerano za čašu pjenušca!“

Popularni Članci