TKO JE BIO NA VEČERI OD KANDELORE? Franković: 'Hvala što ste s nama večeras, uoči nestvarno lijepog dana' (FOTOGALERIJA)

Autor:dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinovič, Goran Mratinović

Večera od Kandelore upriličena je večeras u tvrđavi Revelin. 

Na večeri su sudjelovali visoki uzvanici premijer Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ovogodišnji laureati, festanjuli te mnoga poznata lica iz političkog i javnog života Grada Dubrovnika. Prisutne je prigodnim govorom pozdravio domaćin, gradonačelnik Mato Franković. 

"Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas sve večeras kada tradicionalno sjedamo za blagdansku trpezu i blagujemo u zajedništvu pod svjetlom svijeća.
Želim vam zahvaliti što s nama dijelite ovu večer, tihu i svečanu, večer koja prethodi za sve nas posebnom i nestvarno lijepom danu ki dohodi nam jednom na godište, kada puk dubrovački i brojni štovatelji Svetoga Vlaha zahvaljuju svome Parcu na njegovoj zaštiti i nebeskom zagovoru.
Tradicija je najveći pokazatelj kulturnog bogatstva jednog naroda, ona je snažan dio našeg zajedničkog identiteta, a ovako bogatu i živu tradiciju koja je stojećima uspjela zadržala svoje izvorne odlike dužni smo posebno baštiniti i pažljivo čuvati.
Ali i u njoj uživati.
Duh vječnog Grada može se doživjeti svakodnevno, u svako doba godine, ali rijetko što govori više o ovom gradu i ljudima od Feste. Golubice, djeca u narodnim nošnjama, izvijanje barjaka, plotuni trombunjera, ukrašen grad prepun čeljadi, procesija… puno je elemenata koji ovu našu Festu čine toliko jedinstvenom.
Svima vama okupljenima večeras oko blagdanske trpeze želim zahvaliti što svatko na svoj način pratite i podržavate napore ove gradske uprave da Dubrovnik pretvori u grad skrojen po mjeri svojih građana, grad u kojem njegovi građani mogu ostvariti svoje pune potencijale, ali i grad koji svim posjetiteljima osigurava najbolje iskustvo boravka u njemu. Nastavit ćemo odlučno koračati dalje na tom putu uz zaštitu svetoga Vlaha.
Neka u nama večeras zato odzvanjaju riječi Njegove himne: ...Čuj, sveti Vlaho naš, molitve glas, Dubrovnik čuvaj svoj, čuvaj sve nas....," kazao je. 

Tko je sve bio na Večeri od Kandelore, provjerite u fotogaleriji. 

Popularne Galerije