test

'STARE LJUBAVI' Tereza Kesovija emocijama i pjesmom oduševila prepun Knežev dvor (FOTO)

Autor:dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić

Popratni festivalski program 'Pisci i pjesnici na Igrama', prema konceptu Mani Gotovac, večeras je otvorila Tereza Kesovija koncertom 'Stare ljubavi'.

Tereza je interpretirala hrvatske pjesnike u Kneževu dvoru uz glazbenu pratnju Đela Jusića mlađeg na glasoviru, Mladena Kosoveca na harmonici te Emila Gabrića na violini i violi.

Inače, prije početka koncerta Kesoviji je cvijeće uručio gradonačelnik Mato Franković koji je u pratnji zamjenice Jelke Tepšić odslušao par pjesama te se kasnije vratio na sjednicu Gradskog vijeća koja je trajala do kasno u noć.

Tereza se zahvalila gradonačelniku te kazala kako je lijepo od njega što je došao.

- On je novi, on je mlad i zato ga trebamo svi ohrabriti i dati mu snage da izdrži sve ono što ga čeka - rekla je Tereza Kesovija uz koju je prepun Knežev dvor uživao u interpretacijama hrvatskih pjesnika Arsena Dedića, Jakše Fiamenga, Luka Paljetka, Željka Sabola, Iva Vojnovića i drugih. Na programu su bile dobro poznate melodije poput Na Stradunu, Konavle lijepe, Kad zazvone dubrovačka zvona i Stare ljubavi, ali i praizvedba Jutarnje pjesme Ivice Prtenjače.

Pisci i pjesnici na Igrama projekt je nastao prema konceptu Mani Gotovac te je prije pet godina postao dio programa Igara. Svih tih pet festivalskih ljeta velika inozemna književna imena poput Alessandra Baricca i Pascala Brucknera te veliki domaći pisci poput Iva Brešana, Zorana Ferića, Mate Matišića i brojnih drugih pohode grad. 

A.Č.