LANCI, LOKOTI, ZATVORENA VRATA Nema graje u Gradu, utonio je u zimski san (FOTOGALERIJA)

Autor:dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović

Na vrata dubrovačkih restorana, kafića i suvenirnica u Gradu, ili barem najvećem dijelu njih, postavljeni su lokoti. Na vratima poruke o zatvaranju i korištenju godišnjeg odmora. Ulice su puste, a Grad je utonuo u zimski san. 

Kako bi razbio ovu praksu, a u cilju produljenja turističke sezone na zimske mjesece, Grad Dubrovnik u dogovoru s Udruženjem obrtnika Dubrovnik uveo je mjeru koja bi trebala stimulirati vlasnike ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri na rad u zimskim mjesecima, a kojom se oslobađaju od plaćanja zakupnine ugostitelji u povijesnoj jezgri Grada koji se pretežno bave posluživanjem jela (restorani, konobe, pizzerije i slično) ukoliko svoju djelatnost budu obavljali od  1. prosinca 2019. godine do 29. veljače 2020. godine najmanje osam sati dnevno, osim za državne praznike i blagdane kad mogu raditi po želji.

Kako je Dubrovački dnevnik prvi pisao, zahtjev za oslobađanje od plaćanja zakupnine javne površine u 'zimskim' mjesecima nadležnom Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom predalo je devet zakupaca (od kojih je jedan vlasnik dva objekta) ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri, a mjeru će iskoristiti njih sedam. Od dva objekta koja neće biti uvrštena jedan nije ispunio kriterije, a drugi je naknadno odustao. 

Popularne Galerije