test

U želji da se u Dubrovniku ponudi nešto što doista nedostaje, večeras je otvoren prvi dubrovački gej bar MILK. 

U staroj jezgri grada, ulici Marojice Kaboge danas ne nedostaje zabave. Na mjestu koje širi toleranciju i ljubav okupili su se brojni sugrađani i s vlasnicima proslavili otvorenje Milka.

Na službenom dijelu programa bilo je 150 uzvanika, a nakon toga i brojni drugi. Program je otvorila Ana Rucner, a nakon nje nastupio je sastav House of flaminkgo. Oni su hrvatski queer izvedbeni umjetnički sastav, kolektiv i queer kulturna udruga. Sastav je od 2013. godine aktivan na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj sceni, a cilj kolektiva je proširiti i osnažiti drag i queer izvedbenu kulturu na području Zagreba, Hrvatske i regije, a ovo im je prvi put da su nastupili u Dubrovniku.

Među uzvanicima poznata su hrvatska imena, a samo neki od njih su Matija Viuca, Gianna Apostolski koja je kuma bara i Dubrovčanin Andrija Seifried, na otvaranje je došao i gradonačelnik Mato Franković. Službeni program vodi Darija Mikulandra. 

"Već smo napravili plan za sezonu, od nas možete očekivati nastupe drag queenova, specijalne bar performanse, stand up komedije, live nastupe, akustične nastupe i brojne druge", rekao je Lazo. 

Cilj ovog projekta je da bar govori sam za sebe i da se svatko tko dođe tamo osjeća dobrodošlo. No, ono što je najbitnije u cijeloj priči je da se prisutni gosti osjećaju ugodno i upravo zato, nesumnjivo je da će Milk bar postati jedinstveno mjesto u Hrvatskoj u kojem će uživati domaće stanovništvo, kao i brojni strani turisti u svako doba godine.

Atmosferu na otvaranju pogledajte u fotogaleriji i videima.