'

Župsko STEM ljeto: Od robota nogometaša do 2D i 3D oblika pomoću 3D olovki (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Četvrta ljetna škola tehničke kulture i programiranja u Župi dubrovačkoj počela je ovog ponedjeljka, a sudjelovalo je čak 20 polaznika! 

Nakon kratkog pozdrava dobrodošlice svoje robote nogometaše su nam predstavili Ivan Kolarić i Juraj Kolarić iz Varaždina.

Ivan Kolarić, student FOI-a, mentor je mnogim ekipama na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima, a od prošle godine je i sudac na svjetskom natjecanju u Soccer kategoriji.

Juraj Kolarić, maturant iz Varaždina, sudionik je mnogih svjetskih i europskih natjecanja te mentor mladih ekipa.

Organizatori se zahvaljuju voditeljici radionice Daliji Milić-Kralj što je pozvala goste iz Varaždina i polaznicima Ljetne škole omogućila ovaj nezaboravni susret i iskustvo!

Video možete pogledati ovdje

Radionica Robotike 

Unatoč gustom rasporedu priprema u Dubrovniku s robotičarima Dujom i Orsatom odvojili su vremena za prezentaciju najnovijeg robota za Soccer LightWeight kategoriju i pomogli u radu (malim) robotičarima.

STEM radionice 

STEM radionice započele su izradom 2D i 3D oblika pomoću 3D olovki a na kraju radionice polaznici su se ponosno fotografirali sa svojim maštovitim djelima.

Ovog utorka nastavljamo još intenzivnije i ozbiljnije, robotičari nastavljaju sa slaganjem robota i pisanjem dokumentacije, a STEM-ovci će izrađivati pripreme za ispis oblika 3D printerom od kojih će kasnije napraviti magnet za uspomenu. 

Četvrta Ljetna škola tehničke kulture i programiranja se održava u organizaciji Udruge Kurenat i Osnovne škole Župa dubrovačka uz suradnju s Pomorsko-tehničkom školom Dubrovnik i uz potporu Zajednice Tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Župa dubrovačka.

Popularni Članci