Županijski prosvjetari zadovoljni odazivom na štrajk: Ujednijeni smo oko zajedničkog cilja koji je pitanje borbe za naše dostojanstvo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
"Prije svega želimo izraziti naše  veliko zadovoljstvo današnjim tjekom štrajka kao i samim odazivom na štrajk  u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, na koji se prema našim pristiglim neslužbenim podatcima  iz 23 osnovnoškolske i  6 srednjoškolskih ustanova u kojima organizirano djeluje Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, odazvalo oko 75 %  članstva u osnovnim i oko 71 % članstva u srednjim školama, Prema dosad pristiglim informacijama na području naše županije nije bilo kršenja prava naših zaposlenika na štrajk", naveli su iz Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod.

"Uspoređujući današnje podatke o odazivu na štrajk sa štrajkom Preporoda iz 2018. godine očit je porast zanimanja za sudjelovanje u štrajku među našim zaposlenicima u školskim ustanovama. To jasno ulazuje na činjenicu da smo konačno svi ujednijeni oko našeg zajedničkog cilja, a koji više nije pitanje samo naše materijalne potplaćenosti, naših obezvrijeđenih plaća, već pitanje borbe za naše vlastito dostojanstvo, dakle dostojanstvo  svih zaposlenih u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Stoga, mi iz Sindikata Preporod, želimo prvenstveno zahvaliti svim onim roditeljima, koji su nam i ovom prilikom iskazali svoju veliku podršku, te  koji nisu poslali svoju djecu danas u školu. No, nastavljamo hrabro i dalje. Kako će i sutra, u petak 11. listopada štrajk na području naše županije biti organiziran na isti način, te kako je  već sada jasno da i sutra u većini osnovnih i srednjih škola neće biti redovne nastave, pozivamo sve roditelje da naprave isto, uz napomenu da će sva ona djeca koja ipak sutra dođu u školu, jer vrata škola će biti otvorena, biti zbrinuta na adekvatan način.

U borbi za naše dostojanstvo, uz pad sustava Carneta, mrežnih stranica i buru emocija, u borbi ZA ŽIVOT OBRAZOVANJA, srdačno Vas pozdravljamo", poručio je županijski povjerenik Sindikata Preporod Antun Vidak.

Popularni Članci