Župan u nastupni posjet primio veleposlanika Indije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Dobroslavić primio je danas u Palači Ranjina u nastupni posjet veleposlanika Indije Nj. E. Raja Kumara Srivastavu.

staknuvši kako je ovo njegov prvi službeni posjet Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, budući da je veleposlanikom imenovan prije svega pet mjeseci, Nj. E. Srivastavu je zahvalio županu na prijemu. Kazao je kako na razini dviju država postoji suradnja, koju je cilj intenzivirati, ali i da veliku priliku jačanju suradnje vidi u turističkom sektoru, budući da su indijski državljani zainteresirani za posjet našoj obali.

Uz dobrodošlicu u najjužniju hrvatsku županiju, župan Nikola Dobroslavić je rekao: „Središte naše županije je ovaj prelijepi grad – Dubrovnik, ali imamo još lijepih i povijesnih gradova i mjesta, kao što su Korčula, Cavtat, Ston. Poluotok Pelješac regija je izvrsnih vina, a u Stonu imamo razvijenu akvakulturu, gdje je uzgoj nadaleko poznatih i doista odličnih kamenica. Kao županija smo primarno orijentirani na turizam, no moram istaknuti i kako u dolini Neretve imamo vrlo razvijenu poljoprivredu, a važan gospodarski čimbenik i to ne samo za RH nego i za cijelu regiju je i Luka Ploče.“

Župan je dodao i kako imamo Zračnu luku koja je nedavno rekonstruirana i jedna od najmodernijih u Hrvatskoj, što nam je vrlo važno budući da nam većina turista dolazi avionom, a u tom kontekstu je tijekom susreta bilo riječi o razmatranju mogućnosti povezivanja Hrvatske i Indije izravnom zračnom vezom. Veleposlanik Srivastavu istaknuo je kako je broj indijskih turista u Hrvatskoj značajno porastao nakon što je ovdje sniman film indijske produkcije te su se na taj način njegovi sunarodnjaci pobliže upoznali s Republikom Hrvatskom, koja im je sada postala zanimljiva turistička destinacija. Kao prilog optimističnom pogledu na predstojeću sezonu, veleposlanik Srivastavu je kazao kako je u njegovo zemlji, zahvaljujući značajnoj procijepljenosti, situacija s pandemijom koronavirusa jako povoljna te daje nadu kako nas čeka poboljšanje situacije.

Također, kao moguća područja suradnje dviju zemalja istaknute su i digitalne tehnologije te visoko obrazovanje i kultura, a kao zanimljivost veza između Dubrovnika i Goe – crkva sv. Vlaha, a koju su još u 16. stoljeću, prema povijesnim zapisima, sagradili dubrovački trgovci i pomorci.

Popularni Članci