ŽUPAN DOBROSLAVIĆ 'Dug bolnice je prevelik, mi ga ne možemo riješiti'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Ivona Butjer
"Ne može Dubrovačko-neretvanska županija riješiti dug Opće bolnice Dubrovnik prema velefrogerijama jer je dug prevelik", rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Dobroslavić je o ovoj temi govorio nakon sastanka kojeg je održao s ministrom prometa mora i infrastrukture Olegom Butkovićem.

- Mi toliki novac nemamo. Nemamo tolike prihode. - rekao je.

- Očekujemo od Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Vlade RH, iako znamo da je situacija teška, da oni to riješe. Molimo i farmaceutske tvrtke da budu uviđavnije. Nadam se da će se naći odgovarajuće rješenje. - rekao je Dobroslavić.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić jučer je za Dubrovački dnevnik izjavio da je "naš dug koji je iznad godinu dana 12 milijuna i 90 tisuća kuna, a sveukupni dug 61 milijun i 900 tisuća kuna".

Podsjetimo, predstavnici veledrogerija jučer su napustili sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom zdravstva Vilijem Berošem o golemom dugu prema veledrogerijama.

Predsjednik udruženja veledrogerija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Tomislav Kulić rekao je u Dnevniku N1 televizije da "veledrogerije više nemaju mogućnosti, već kreću s obustavom lijekova ili značajnom redukcijom za tri četvrtine bolnica".

"Četiri veledrogerije koje predstavljaju 70 posto tržišta mogu biti partner sustavu do 2 milijarde kuna. Dug je preko 4 milijarde kuna. Mi više od 2 milijarde kuna ne možemo suportirati. Ostatak je nažalost na vladi", kratko je rekla predstavnica jedne od veledrogerija za N1 televiziju.

Popularni Članci