'ŽABICE' U MARIJINOM DOMU U dvije predškolske grupe 47 djece (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DJEČJI VRTIĆ 'ŽABICE'
Dječji smijeh ponovno odzvanja cavtajskom rivom, posebice Marijinim domom – mjestom koje više od 70 godina u svoje skute prima one najmlađe, ali i nešto starije. Dječji vrtići Konavle – Vrtić Cavtat otvorili su u Marijinom domu dvije predškolske skupine koje broje 47 djece.

Prostor u koji su došli, mogao bi ispričati brojne priče, a tetama su svoju priču ispričala djeca od kojih su doznale da su nekima roditelji, djedovi i bake također pohađali ovaj dom.

– Moj đedo Dragan i moj pradjed Mate su napravili kapelicu u ovoj kući - rekao je tako mali Ivano Lončar.

Ivan Puljić je ispričao kako su 'đedo Pero i mama Marija isto išli ođe u časnih', Iva Herendija da su njeni  'tata Đuro i tetka Lukrecija ođe išli', Adrijano Klečak je dodao kako je njegov 'dundo Miho ođe išo i da mu je rekla baba Nane', a Nina Markoni je ponosno rekla da joj je nono rekao da je njen tata Toni išao u ovaj vrtić.

Dječju priču nadopunila je tete Dragica Sturica, kad je s priklama i starim fotografijama došla u Marijin dom. Upravo taj se naziv spominje u svim spisima vezanim za tu kuću, a vlasnica kuće je bila gospođa Marija Urlović Letunić koja je kuću ostavila na korištenje djeci i starijima, pa otud i sam naziv Dom. 

Popularni Članci