CRVENI ALARM Danas nas očekuje najgore nevrijeme ove godine!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovnik Storm Chasers
Državna uprava za zaštitu i spašavanje izdala je upozorenje kako će mjestimice biti neverini na sjevernom i dijelu srednjeg, a u noći i na preostalom dijelu Jadrana.

Na sjevernom Jadranu već ujutro mjestimični udari juga 35, a krajem dana i u noći udari juga će posvuda jačati na 40-55 čvorova.

Frontalni poremećajpremješta se sa sjeverozapada prema Jadranu.

U prvih 12 sati jugo će biti 6-16, na sjevernom Jadranu mjestimice do 22, krajem dana če posvuda jačati na 14-28 čvorova. More 2-3, na sjevernom, a navečer i na preostalom dijelu Jadrana u jačanju na 3-4. Vidljivost 10-30 km.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana pretežno ili promjenljivo oblačno s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, drugdje pretežno vedro, a krajem dana naoblačenje. Temperatura zraka bez promjene ili malo viša.

U daljnjih 12 sati biti će pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, osobito na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana.

Jako i vrlo jako, na otvorenom moru mjestimice olujno jugo, na krajnjem sjeveru Jadrana će u noći okretati na vrlo jak istočnjak i buru. More valovito.

Popularni Članci