TURISTIČKI RUJAN U BROJKAMA Dobroslavić u minusu 2 posto, Vlahušić 7 posto bolji

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Turistički rujan u Dubrovačko - neretvanskoj županiji prema broju dolazaka i noćenja ukupno je pokazao rast od 2 posto u odnosu na Dubrovačko - neretvansku županiju. Ipak, kad se od tog broja oduzme rujanski rast od 7 posto zabilježen u Dubrovniku, ostatak Županije je ove godine lošiji za 2 posto u odnosu na prošlu godinu. 

U rujnu 2014. u Dubrovačko - neretvanskoj županiji zabilježeno je 187 507 tisuća dolazaka i 872 977 tisuća noćenja, što pokazuje porast od 6 posto u dolascima i 2 posto u noćenjima, u odnosu na prošlu godinu.

Ako se od ukupnih dolazaka i noćenja oduzme TZ Grada Dubrovnika, Županija je u rujnu ove godine imala 2 posto manje noćenja u 2014. naspram 2013. godine. 

Od županijskih turističkih zajednica, jedino su TZ Mljet i TZ Blato zabilježile porast. Mljet je imao porast od 16 posto, a Blato 14 posto. Slijede ih Vela Luka i Lumbarda.

Grad Dubrovnik koji po broju dolazaka i noćenja čini oko 50 posto ukupne statistike na području Županije. U rujnu je imao 7 posto više noćenja, odnosno 10 posto više dolazaka, a što na broj putnika znači kako je u rujnu ove godine Dubrovnik posjetilo nešto više od 10 tisuća posjetitelja 2014. nego u 2013. godini te je zabilježeno više od 27 tisuća noćenja nego lani.  

Najveći županijski 'gubitaš' u ovom mjesecu je Korčula koja je imala 9 posto manje noćenja nego lani, dok je Janjina zabilježila 13 posto manje dolazaka. 

Popularni Članci