Turkish Airlines otkazuje Dubrovniku, upitni i ostali međunarodni letovi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić danas je iznio trenutnu situaciju u Zračnoj luci Dubrovnik uslijed globalne pojave koronavirusa.

Kako kaže, zbog odluke o zatvaranju vanjske granice EU, otkazat će se letovi Turkish Airlinesa, a upitni su i međunarodni letovi iz Londona i Atene.

 „Proteklih tjedan dana Croatia Airlines je letove iz Zračne luke Dubrovnik prebacio na Zagreb, a to se odnosi ne samo na Dubrovnik nego i na Rijeku, Zadar, Pulu, Split. Od međunarodnih letova zasad imamo Turkish Airlines, British Airways iz Londona i Aegean  iz Atene. Zbog zatvaranja granice EU očekuje se otkazivanje TA, a mišljenja sam kako će letove otkazati i BA i Aegean zbog malog broja putnika,“ izjavio je Luetić dodavši kako i dalje ostaju domaći letovi iz Dubrovnika prema Zagrebu.

„Za ljetni red letenja ćemo još vidjeti jer nam svakodnevno dolaze nova otkazivanja,“ izjavio je Luetić dodavši kako će, prema sadašnjoj situaciji, u travnju i svibnju letjeti samo domaći letovi.

Dodao je i kako se u Zračnoj luci Dubrovnik provode sve zdravstvene mjere sukladno propisima, ali i kako je procjena financijskog gubitka višemilijunska.

„Zasad imamo procjenu gubitak od 40 milijuna kuna za ožujak i travanj u odnosu na prošlu godinu. Nitko nije otpušten, zaustavili smo primanje sezonskih djelatnika,“ kazao je dodavši kako je uvjeren kako će se ZL Dubrovnik brzo oporaviti, bez obzira na trenutnu tešku situaciju.

„U ratu smo bili debelo ispod nule pa smo se vratili, siguran sam kako ćemo se brzo oporaviti i od ove situacije,“ izjavio je Luetić.

IB

Popularni Članci