TUGA ISPRED HE U PLATU Obitelji, prijatelji, kolege prisjetili se Davora, Mata i Ivice (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, DD
Prošla je točno godina dana od strašne tragedije kada su u požaru u hidroelektrani Dubrovnik u Platu svoje živote izgubili djelatnici elektrane Davor Pozniak, Mato Maškarić i Ivica Zvrko. Njima u čast danas su položeni vijenci kod spomen ploče ispred postrojenja, a polaganju su prisustvovale obitelji, djelatnici, prijatelji, kao i direktor HEP proizvodnje Robert Krklec koji je na to mjesto imenovan pet mjeseci nakon što se tragedija dogodila. 

"Mogu poručiti kako ulažemo maksimalne napore da hidroelektranu uvedemo što prije u funkcionalno pogonsko stanje poštujući pri tome sve norme. Cijela dinamika je podređena tome da sve bude napravljeno što prije, ali na siguran način. Nama to neće vratiti naše kolege, ali najveći počast njima ćemo odati time da dobro napravimo svoj posao i da što prije elektrana proradi i počne proizvoditi, a da ljudi počnu normalno raditi," izjavio je. 

Na pitanje kako je čitati o eventualnoj odgovornosti HEP-a u cijeloj tragediji koja se dogodila prije godinu dana, Krklec je kazao kako to nije 'ni jednostavno ni lagano'. 

"Osjećaj nije ni jednostavan ni lagan. Ja kažem da treba - profesionalno, stručno, odgovorno, bez nekih obećanja koje nemaju realnosti. Mi moramo napraviti da elektrana što prije počne raditi poštujući pri tome sve propise," odgovorio je Krklec. 

Popularni Članci