TRAŽI SE KONCESIONAR! Sentiću istekla koncesija, kreće natječaj za Copacabanu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prijedlog Odluke o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra – plaža 'Copacabana' jedna je od točaka dnevnog reda koje će se naći na sjednici Županijske skupštine koja će se održati 13. studenog. 

Posljednjeg dana 2019. godine tvrtku Tin Trade d.o.o. u vlasništvu obitelji Sentić istječe koncesija u trajanju od 10 godina stoga se raspisuje natječaj a novu. Tvrtka je dobila koncesiju 2009. godine kada je ujedno bila i jedini ponuditelj na natječaju. Prema istome, godišnja koncesijska naknada određena je u visini od 86 tisuća kuna plus tri posto dobiti. 

"Početni iznos stalnog dijela godišnje naknade za koncesiju, iznosi 348 000,00 kuna, a samim Ugovorom o koncesiji zaštit će se predmetna naknada od inflatornih kretanja. Početni iznos promjenjivog dijela godišnje naknade iznosi 3 posto prihoda od obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području iskazan u apsolutnom iznosu," stoji između ostalog u tekstu odluke koja će se naći na Skupštini. 

Rok za dostavu ponuda je najmanje 30 dana od dana objave Obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u Elektroničkom oglasniku javne nabave ili 'Narodnim novinama'. 

Popularni Članci