test

PREKO MILIJARDU KUNA PRIHODA Ovo su dobitaši u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji zapošljavaju više od 10 tisuća ljudi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Internetska stranica Firmoteka.hr donosi popis 500 tvrtki u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koje su ostvarile najveću dobit.

Prema zadnjim financijskim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji aktivnodjeluje 4.275 firmi od čega je 2.574 firmi ostvarilo dobit – iskazali su veće prihode od rashoda. Znači, od ukupnog broja tvrtki u Županiji njih 60,21% je poslovalo s dobiti tj. u plusu dok su ostali bile gubitaši. 

Ukupna dobit svih 2.574 firmi dobitaša je preko milijardu kuna. 

Firmoteka da dolazimo do podatka, ako gledamo Top 500 Firmi s najvećom ostvarenom dobiti, da dobitaši zapošljavaju ukupno 10.676 djelatnika što je udio od 48,06 %  u odnosu na ukupan broj zaposlenih u firmama Dubrovačko-neretvanske županije, a registriranim kao d.o.o., j.d.o.o. , d.d. i obrtnici dobitaši.

Zanimljivo je da ako se ukupna dobit firmi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji podijeli s brojem stanovnika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dobije se podatak da firme dobitaši u županiji ostvaruju 9.143 kuna dobiti po glavi stanovnika (broj stanovnika je 121.215 izvor DZS). 

Mi smo izdvojili prvih sto, a ostale firme pogledajte ovdje.

Popularni Članci