TJEDAN NA PROMETNICAMA Zabilježeno 12 nesreća s jednom smrtno stradalom osobom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri su osobe teže i tri lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 780 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 485 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 59 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 23 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 32 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. 

"Od ostalih prekršaja izdvajamo 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 44 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja." - navodi se u priopćenju.

Popularni Članci