'SVI KINEZI SU ZDRAVI' Na Pelješkom mostu radi se punom parom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Alena Hadžić
Ovih dana pojavila se bojazan da bi zbog globalne prijetnje koronavirusom čiji je izvor u Kini, radovi na Pelješkom mostu mogli biti otežani. Čini se da na terenu nema uzmaka i radi se punom parom, broj radnika je isti i hvala Bogu, svi su zdravi.

Zapovjednik motornog tankera “Forca” koji opskrbljuje kineske brodove i dizalice gorivom Miro Radić kaže da je stanje na terenu uobičajeno, a radovi zasad teku bez ikakvih zastoja za sada, piše Morski.hr.

– Svi su radnici iz Kine, a ima ih jednako kao i prije pojave virusa. Ono što treba naglasiti je da su svi Kinezi zdravi i da u Kleku nema tragova koronavirusa, te da oni nemaju nikakvih dodirnih točaka s Kinom otkako se virus pojavio. Ja i moja posada poštujemo upute sigurnosti i nosimo zaštitna odijela, kape i rukavice, iako ponavljam, naznaka virusa nema – pojašnjava Radić, smirujući histeriju, nastalu zbog globalne medijske panike.

Podsjetimo, Pelješki most bi trebao biti otvoren 31. srpnja 2021. godine, a iz Hrvatskih cesta su potvrdili da zbog novonastalih okolnosti, izvođač radova nije zatražio produljenje roka.

Popularni Članci