Stiglo hibridno vozilo iz EU projekta SUSPORT

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Realizacijom projektnih zadataka iz EU projekta “Održive luke” (SUStainable PORTs), Dubrovačko-neretvanska županija nabavila je energetski učinkovito vozilo s hibridnim pogonom. Cilj projekta SUSPORT je poboljšati ekološku održivost i energetsku učinkovitost luka u Italiji i Hrvatskoj kroz povećanu institucionalnu suradnju te aktivnosti dugoročnog upravljanja u ovom području rada s obje strane Jadranskog mora.

Kroz SUSPORT, luke Italije i Hrvatske moći će razmjenjivati najbolje prakse i razvijati zajedničke metodologije za održivost okoliša i energetsku učinkovitost, koje će se testirati u konkretnim pilot akcijama koje značajno poboljšavaju okolišne performance pomorskog prometa na cijelom programskom području. U projektu sudjeluje 15 partnera, a iz naše županije, osim Dubrovačko-neretvanske županije, u projektu sudjeluju lučke uprave Ploče i Dubrovnik. Kroz projekt će Lučka uprava Ploče zamijeniti postojeću rasvjetu u lučkom području s LED rasvjetom, postaviti zaštitne barijere i senzore te ugraditi novi energetsko učinkovitiji sustav klimatizacije. Lučka uprava Dubrovnik će zamijeniti postojeću rasvjetu u lučkom području s LED rasvjetom.

EU projekt SUSPORT ugovoren je kao strateški projekt u sklopu INTERREG programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska. Ukupan proračun projekta je 7.142.000,00 eura, a proračun Dubrovačko-neretvanske županije iznosi 260.000,00 eura, od čega je 85 posto sufinancirano putem Europskog fonda za regionalni razvoj, dok se 15 posto proračuna odnosi na vlastita sredstva.

Popularni Članci