REKONSTRUKCIJA I NADOGRADNJA Nakon potpisanog ugovora, započeli radovi na Zračnoj luci Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon potpisanog ugovora 7. rujna ove godine, započeli su radovi u novoj fazi rekonstrukcije i nadogradnje Zračne luke Dubrovnik, donosi Avioradar.

U tijeku su pripremni radovi u kojima izvođač osigurava sve potrebno za izvođenje ovog, vrlo zahtjevnog, dijela projekta koji obuhvaća zahvate na rulnicama te samoj uzletno-sletnoj stazi. Naime, u ovom dijelu cijelog projekta planirano je spojiti prag staze 30 i stajanku, odnosno produženje rulnice "I" te izgradnja spojnice "F" čime bi se protok prometa na zračnoj luci značajno povećao, posebno u slučajevima kada je staza u upotrebi 30, saznaje Avioradar.

Izvođači, Zajednica ponuditelja koju čine Poduzeće za ceste Split d.d, Strabag AG i Elektrocentar Petek d.o.o., trenutno vrše pripreme u vojnom djelu zračne luke koji je van upotrebe, gdje će između ostalog, biti postavljene baze za proizvodnju betona i asfalta. Iz razloga što je vojni dio u sklopu štićene zone zračne luke, postavlja se nova ograda koja će odvajati taj prostor od ostatka ZL.

Zbog ovih radova dolazi i do skraćivanja uzletno-sletne staze i to za 1050 metara ali će se u suradnji sa Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe osigurati neometan promet za pet kompanija koji će ovu zimu povezivati Dubrovnik. Zatvaranje dijela staze je predviđeno 13. studenog, krajem ljetnog reda letenja.

Na stazu će biti instalirana i nova rasvjeta. Više pročitajte na Avioradaru.

Popularni Članci