PRVI U HRVATSKOJ Kroz nekoliko dana zeleno svjetlo za korištenje zračnih mostova

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: flickr.com
'Sve je već napravljeno! U ponedjeljak će se održati zadnje testiranje od strane proizvođača, a u utorak bi trebao doći inspektor iz Njemačke i predstavnik Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo koji bi temeljem postojećih dokumenata trebali dati dozvolu za korištenje,' za Dubrovački dnevnik je izjavio Tomislav Macan, direktor tehnike i inžinjeringa Zračne luke Dubrovnik.

Ukoliko sve bude išlo po planu, zračni mostovi u Zračnoj luci Dubrovnik trebali bi se uskoro početi koristiti.

Podsjetimo, u počeku je bilo govora o tome kako će zračni mostovi biti stavljeni u funkciju oko Božića, pa do Feste sv. Vlaha, da bi na kraju bilo obznanjeno kako bi se oni mogli početi koristiti tijekom veljače ili početkom ožujka. Razlog tome je što je riječ o prvim zračnim mostovima koje će Hrvatska dobiti, stoga ne postoji dosadašnje iskustvo na području Hrvatske pa je ostalo prostora za određene preinake i odgode.

'Kad će zračni mostovi točno biti stavljeni u funkciju, ovisi o dogovoru. Od Agencije očekujemo dozvolu kroz nekoliko dana. U srijedu nas čeka tehnički pregled. Riječ je o prvim zračnim mostovima u Hrvatskoj stoga su neki okviri ostali nedorečeni i to je s vremenom trebalo nadoknaditi,' dodao je Macan.

Zračni mostovi povezivat će zrakoplov s terminalom Zračne luke, a cijeli projekt stoji 1,1 milijun eura.

Popularni Članci