'

Prvi službeni županov posjet Komolcu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić obilježili su u petak, 25. siječnja početak radova na sanaciji i rekonstrukciji obale u luci Komolac (Tenturija). Tom prilikom, osvrnuli su se i na prepirku s gradonačelnikom o komunalnoj lučici.

56 metara obale uređivat će se tri mjeseca, a predviđen je trošak od 2,1 milijuna kuna. „Napravit će se i pristanište i vezovi“, rekao je Dadić, „a trošak financiranja u cijelosti snosi Županijska lučka uprava“. Potom se javnosti obratio Nikola Dobroslavić. Izjavio je: „Važnost ovih radova je velika jer više neće biti erozije, a stanovništvo će imati osigurane vezove."

Potom je Dobroslavić prokomentirao i spor s gradonačelnikom oko lučice: „Lučica u Gružu može se napraviti tek nakon što se utvrdi proširenje ceste i nakon studije o utjecaju na okoliš. Stoga je gradonačelnikov pristup problemu krajnje neozbiljan.„

Javnosti se obratio i Božo Letunić koji je zahvalio županu na radovima na području Komolca.

Nakon otvaranja gradilišta, prisutni su pozvani na domjenak DVD Rijeke dubrovačke gdje su u ugodnoj atmosferi počašćeni hranom i pićem. Potom su predstavnici Mjesnog odbora Komolac županu uručili poklon, ratnu kartu šireg Dubrovačkog područja iz vremena Dubrovačke Republike.

Popularni Članci