PREDSTAVLJEN NOVI ROMAN 'Davor Novevski sazrijeva kao pisac' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Promocija romana "Teorija sjene" autora Davora Novevskog održana je u petak uvečer uz mješavinu glazbenog koncerta i neformalnog druženja u Beach bar Cool u Cavtatu.

Novinar i voditelj Ivica Puljić najavio je roman "Teorija sjene" kao sasvim novu vizuru, kako ga je nazvao, pisca sa Zvekovice, Davora Novenskog, koji je već ranije izdao knjigu Ravno do dna.

- On je pored lijepe vizure Zvekovice, Mećajca, Oboda, Cavtata... cijelih Konavala, našao skoro cijelu radnju ove knjige smjestiti u Gruž, Stari Grad, Mokošicu gdje je podilazi Torcidi. Naravno da se šalim, ali bit ću i ozbiljan i reći kako mi se nova Davorova knjiga čini kao veliki korak naprijed i zazrijevanje Davora kao pisca - kazao je Puljić. 

Autor Davor Novevski prisjetio se kako je imao namjeru nešto novo raditi te je dodao da je pri tome sakupljao bilješke i stavio ih na čekanje, a pala mu je na pamet okvirna radnja koja je kasnije polako nastala kao roman "Teorija sjene".

- Predgovor je pisala Iris Mirosavljević koja je navela kako će moj roman izazvati osjećaj mučnine, ali bolje i to nego da izazove nikakav osjećaj. Ima teških scena, ali nastojim izazvati nekakvu reakciju - naveo je autor Davor Novevski koji se zahvalio svima koji su mu pomogli u financiranju romana putem crowdfundinga pa i onima koji su mu novce davali pri susretu. 

Tko je sve bio na promociji novog romana Davora Novevskog pogledajte u fotogaleriji.

A.Čakić

Popularni Članci