OVO JE KATASTROFA! Stigle su rekordne brojke novozaraženih u županiji, preminule dvije osobe

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 166 novih slučajeva zaraze koronavirusom (62 utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o 35 osoba iz Metkovića, 33 iz Dubrovnika, 20 iz Ploča, 19 iz Orebića, 17 iz Vele Luke, 13 iz Župe dubrovačke, osam iz Blata, sedam iz Konavala, pet iz Kule Norinske, četiri iz Opuzena, po dva iz Dubrovačkog primorja i Pojezerja te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 66 muških i 100 ženskih osoba, a 105 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule su dvije osobe iz Dubrovnika,  jedna muška osoba  (rođ. 1931.g.) i jedna ženska osoba (rođ. 1959.g.).

Izliječeno je 86 osoba: 23 iz Dubrovnika, 21 iz Metkovića, 14 iz Konavala, osam iz Župe dubrovačke, po pet iz Orebića i Ploča, tri iz Blata, po dvije iz Lumbarde, Opuzena i Vele Luke te jedna osoba iz Stona.

U posljednja 24 sata obrađeno je 445 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 54 132 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 64 osobe pozitivne na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj, a dva na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1434 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (oba na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 573 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Podsjetimo, prošlu srijedu u DNŽ je bilo 120 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radilo se o 32 osobe iz Dubrovnika i Metkovića, 17 iz Ploča, po 11 iz Konavala i Župe dubrovačke, četiri iz Kule Norinske, po tri iz Dubrovačkog primorja i Stona, po dvije iz Blata i Vele Luke te po jednoj iz Opuzena, Orebića i Slivnog. Prošlu srijedu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bila su aktivna 754 slučaja zaraze koronavirusom, 70 ljudi je bilo u bolnici, preminula je jedna osoba, a testirano 399 ljudi.

Popularni Članci