PREKO PELJEŠKOG MOSTA ILI KROZ NEUM? Evo što ste nam odgovorili, koja će vam biti ruta ubuduće

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U srijedu 27. srpnja za promet je otvoren Pelješki most, a ubrzo nakon svečanog otvorenja lokacija je postala vidljiva i na Google kartama. 

No, zanimljivo je da je ruta preko Pelješkog mosta prema Google Mapsu duža, u odnosu na rutu preko Neuma. Tako Google procjenjuje da ćete iz Zagreba do Dubrovnika doći za 6 sati i 16 minuta ako idete preko Neuma, dok ćete ako se odlučite putovati preko Pelješkog mosta putovati 13 minuta duže, odnosno ukupno šest sati i 28 minuta. Također, Google Maps pokazuje kako je put preko Pelješkog mosta sedam kilometara dulji.

No, nekoliko je bitnih faktora koje treba uzeti u obzir. Google Maps procjenjuje i gužvu na cesti, potencijalne prometne nesreće i ostale faktore, procijenjeno vrijeme putovanja tako se mijenja iz minute u minutu ovisno o stvarnom stanju na cestama. Također, dio pristupnih cesta nije izgrađen do kraja, a popularni servis za putovanja ne uzima u obzir čekanje na granici s BiH. Kako bilo, Pelješki most trebao bi skratiti i pojednostaviti putovanje do samog juga zemlje.

Čitatelje DUbrovačkog dnevnika upitali smo - 'Hoćete li od sada putovati Pelješkim mostom ili ćete i dalje ići kroz Neum?' Osim ponuđenih odgovora u anketi, naši čitatelji su nam pisali i komentare vezano uz ovu temu. 

Najveći broj odgovora u našoj anketi ima ponuđen odgovor - 'Od sada ću putovati Pelješkim mostom', s 51 posto čitatelja koji su odabrali ovaj odgovor. 

18 posto naših čitatelja odabralo je odgovor kako će nastaviti putovati kroz Neum, 14% je odgovorilo kako će u sezoni putovati preko Pelješkog mosta, dok će zimi ići kroz Neum. Da će Pelješkim mostom prometovati, ali tek kada se dovrše sve pristupne ceste odgovorilo je 8 posto naših čitatelja, dok njih 7 posto o ovoj temi ne razmišlja, a svejedno im je kojom će rutom putovati. 

Izvojili smo i najzanimljivije komentare naših čitatelja: 

- "Preko Neuma, bliže mi je. Prošao puno puta, čekao najviše desetak minuta. A ovi što su na granici čekali po dvije ure, neka idu preko Pelješca"

- "Proći će dugo vrimena dok me Neum vidi... Uostalom, grad je bezvezan i neugledan... Da nije bio jedina opcija za cestom do Dubrovnika vidio bi ga samo jednom..."

- "Naravno uvijek Pelješkim mostom, jedva smo ga dočekali!! 

- "Sve zavisi od pekare magistrala", jedan je od komenara, koji je nasmijao.

- "Ako će tko što nositi što ne bi trebao, taj će ići preko mosta sigurno... Ako će netko ići natočiti jeftinije gorivo i uzeti duhana, taj će na Neum"

- "Za Korčulu i Pelješac most, za Dubrovnik Neum..."
- "Kroz Neum jer mi je bliže"

- "Kad sam vidila da mi je Korčula na sati i pol od kuće, bit ću češće preko mosta nego u kući"

- "Trajektom", glasi jedan komentar, referirajući se na trajektnu liniju Trpanj-Ploče.

Popularni Članci