Predavanje na temu 'Odgovor društva na krizne situacije - pitanje nasilja u obitelji'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije, u petak, 25. studenoga u 11:00 sati, u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika organizira predavanje na temu „Odgovor društva na krizne situacije - pitanje nasilja u obitelji".

Gošće će biti predstavnice Skloništa za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, predvođene voditeljicom Ivnom Grubišić.

Predavanje će naglasiti važnost prepoznavanja znakova nasilja u obitelji i ključnu ulogu međusektorske suradnje, zatim dalekosežne posljedice nasilja u obitelji te pokazati primjere dobre prakse kako se prevencijom i edukacijom može boriti protiv nasilja u obitelji. Navedeno predavanje upriličit će se za predstavnike Centara za socijalnu skrb, članove Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja u obitelji, predstavnike policije, udruga civilnog društva, pravosudnih, zdravstvenih i obrazovnih ustanova koji su ujedno i polaznici edukativnih radionica organiziranih u okviru provedbe EU projekta „Josipov dom“.

Popularni Članci