test

POKRALI GA PRIJE NEGO ŠTO SE NASUKAO S broda na Korčuli netko je odmah uzeo vrijednu opremu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Sjećate li se broda iz Turske koji je jednako misteriozno uplovio u Republiku Hrvatsku i nasukao se na otoku Korčuli, kao što je iz Republike Hrvatske isplovila zaplijenjena ruska jahta Irina Vu?

Dakle, kod uvale Brna na otoku Korčula dežurstvo Policijske postaje Korčula, 31. prosinca 2022. godine oko 15 sati je zaprimilo dojavu o nasukavanju broda i pronašlo ga.

Tri dana poslije, zbog povećanog interesa javnosti i raznih dezinformacija koje kolaju Općina Smokvica odlučila je objaviti detalje nasukavanja.

Istog dana N1 televizija objavljuje fotografije, među kojima se ističe jedna iz unutrašnjosti broda, na kojoj se jasno vidi oprema na komandnom mostu.

Dan poslije, Dobrovoljno vatrogasno društvo Smokvica je objavilo detalje odsukavanja misterioznog broda, koje su odradili uz suglasnost Lučke Kapetanije. Oni pak objavljuju više fotografija, od kojih također jedna iz brodske unutrašnjosti.

No, gle čuda, ovaj put u brodu nedostaju dvije busole (kompasi), radar, radio stanica, pa čak i jedan od ventilatora (bar ono što je vidljivo na fotografiji).

Neslužbeno, sumnja se da je brod do uvale Brna doplutao, a moguće je da su ga koristili migranti u tranzitu prema Italiji, donosi Morski

Službeno, brod bi prema nalogu Lučke kapetanije trebala preuzeti državna tvrtka „Plovput“, koja će organizirati vađenje broda, čuvanje broda, i sam postupak prodaje broda putem dražbe.

A između službenog i neslužbenog, brod se nije pošteno ni nasukao, a naši su ga već pošteno "počistili"...

Popularni Članci