'

Otvoren predstečajni postupak veloluškog brodogradilišta: "Od velikih najava pokretanja proizvodnje ništa"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HDZ VELA LUKA
Pokrenut je predstečajni postupak Grebena, veloluškog brodogradilišta koje već godinama propada. 

"Trgovački sud u Dubrovniku objavio je 20.3.2024. otvaranje predstečajnog postupka za tvrtku GLOBAL GRUPA d.o.o. Velolučanima poznatije kao bivše brodogradilište Greben. Tako je Greben dočekao i treći po redu stečaj (bez treće nema sreće)

Velike najave posljednjeg vlasnika o pokretanju proizvodnje, zapošljavanju, a da ne govorimo o prenamjeni prostornog plana od strane Općine za trgovačku djelatnost i otvaranje Plodina, pa onda i tu zapošljavanje… sve su to bile lijepe želje plasirane u predizborno vrijeme za naivce koji su vjerovali.

Nekadašnje brodogradilište poznato na svjetskom tržištu čamaca i opreme za spašavanje, ponos generacija Velolučana, svelo se je na ruševine i ogromnu hrpu kamenja koja pozdravlja turiste prilikom ulaska u mjesto. Teško je to i gledati, a kamoli se sjetili kako se je u Grebenu radilo i time stvaralo današnju Luku.

Pitamo se: gdje je u cijeloj toj priči Općina Vela Luka? Smeta li našim općinskim čelnicima izgled tog dijela našeg mjesta? Da li se prati pokrenuti predstečajni postupak? Ima li Općina potraživanja za komunalnu naknadu, a Komunalac za smeće, i da li je to prijavljeno sudu?

Ili Luka postoji samo do „Borići“, a dalje koga briga, dok financije Općine čekaju uplate od države za „nerazvijene općine“, objavili su iz HDZ-a Vela Luka. 

Popularni Članci