OTKRIVAMO Zbog jeftine prodaje nekretnine Željki Markić, župni ured na Šipanu godinu završio s debelim minusom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Nekretnina je prodana u bescjenje

Dubrovački dnevnik u posjedu je troškovnika obnove župe Velike gospe u Suđurđu na Šipanu, čija se je gradnja ponajviše financirala novcima od prodaje nekretnine na Šipanu čelnici udruge U ime obitelji Željki Markić, nakon koje je ta župa, odnosno Dubrovačka biskupija, ostala u minusu oko 200 tisuća kuna. Naime, na obnovu je sveukupno potrošeno 1,7 milijuna kuna, dok je predviđenog novca za taj posao bilo 1,5 milijuna kuna.

Najviše se namaklo od prodaje nekretnine Željki Markić – oko 1,2 milijuna kuna. Društvo prijatelja dubrovačke starine dalo je 220 tisuća kuna dok su ostalo donacije fizičkih osoba.

Upravo zbog svega navedenog, šipanski je župni ured, prošlu godinu završio sa sveukupno 300 tisuća kuna minusa u blagajni, stoji na kraju troškovnika kojeg je potpisao župni svećenik don Slavko Grubišić. Da su Markićki nekretninu prodali po tržišnoj cijeni, blagajna bi se napunila, a župa bi se bez problema obnovila.

Podsjetimo, Markić je 4610 kvadrata zemljišta platila po smiješno maloj cijeni koja je kad se preračuna po metru kvadratnom ispala nevjerojatno malih 260 kuna po kvadratu. Cijene sličnih zemljišta na otoku Šipanu, što je vidljivo iz oglasa na internetu, kreću se minimalno 100 eura po kvadratu.

U vrijeme kad se kupoprodaja odigrala, Dubrovačku je biskupiju vodio sadašnji zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Na pitanja novinara zašto je vrijednu crkvenu nekretninu prodao u bescjenje, kazao je da bi je prodao za još manju cijenu da je znao da se radi o Željki Markić.

U međuvremenu, Puljić je otišao u Zadar, a šipanski župni ured otišao je u još dublji minus. 

Popularni Članci