test

Osnovci pokazali visoku razinu poznavanja prometnih pravila, vaterpolisti i policajci im podijelili zahvalnice (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
U organizaciji Postaje prometne policije Dubrovnik danas je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj organizirano godišnje natjecanje „Sv. Mihovil“ u kojem su sudjelovali učenici drugih razreda osnovnih škola, a provjeravalo se poznavanje prometnih propisa.

Ministarstvo unutarnjih poslova već godinama kroz projekt „Poštujte naše znakove“ sustavno educira učenike prvih razreda osnovnih škola o tome kako sigurno sudjelovati u prometu.

Na natjecanju je sudjelovalo 20 djece, po dva predstavnika iz svake škole, a natjecanju su pristupile O.Š.  Marin Držić, O.Š. Ivan Gundulić, O.Š. Lapad, O.Š. Marin Getaldić, P.Š. Zaton, P.Š. Gabrili, P.Š. Stravča, O.Š. Cavtat, O.Š. Montovjerna i O.Š. Slano.

Kroz poseban oblik pismenog testiranja znanje djece su provjerili predstavnici Auto škole Konavle i predstavnici policije, a ovogodišnju pobjedu je odnijela O.Š. Montovjerna čiji su učenici Lovro Zvone i Lovro Pleša osvojili prvo mjesto i pehar koji je u ime škole preuzela knjižničarka Nikolina Perušina.

Drugo mjesto su osvojili Valter Preljević i Valerija Kordić Kesovija, a treće mjesto Juraj Martić i Matej Kovačić.

Posebnu radost među djecom su izazvali hrvatski vaterpolisti koji su osvojili zlato na nedavno održanom Europskom prvenstvu Marko Žuvela i Filip Kržić koji su svoj djeci, zajedno s načelnikom Postaje prometne policije Dubrovnik Andrijom Margetom podijelili zahvalu za sudjelovanje.  

Denis Pavela je kazao kako je cilj ovog natjecanja provjeriti što su sve djeca učila u prvim razredima škole.

"Cilje je druženje, timski rad, razvijamo prijateljstvo, a želimo da djeca nakon prvih razreda uče i dalje u prometu. Vjerujem da će ovo postati tradicija", poručio je Denis Pavela iz Udruge Sigurnost u prometu.

Načelnik prometne postaje Dubrovnik Andrija Margeta istaknuo je kako su na ovaj način provjerili rezultate edukacije koju su proveli godinu ranije. Dodao je kako je svaka škola poslala

Popularni Članci