OŠ Župa dubrovačka ide u dogradnju, potpisan ugovor o izradi Idejnog projekta

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župa dubrovačka nedavno je s Dubrovačko-neretvanskom županijom potpisala sporazum o zajedničkom financiranju dogradnje OŠ Župa dubrovačka, a danas je potpisan ugovor o izradi idejnog projekta dogradnje.

Cilj je da se cjelokupna nastava odvija u jednoj zgradi umjesto dvije. Idejni projekt se očekuje do kraja ove godine dok za početkom sljedeće godine, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskoj županijom, planira glavni izvedbeni projekt. Škola će se nadograđivati na zemljištu neposredno u blizini postojeće škole nad kojim je Općina stekla vlasništvo.

Uz nadogradnju, planirano je i uređenje okoliše škole. Tako se jedna od točaka spomenutog Sporazuma odnosi se na postavljanje kliznih vrata na ulazu u zonu škole te postavljanje i popravke ograde oko školskog dvorišta kao i pojačanu kontrolu korištenja školskog dvorišta i parkinga koji je u vlasništvu škole.

Važno je napomenuti kako se navedeni radovi financiraju temeljem preporuka Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda na području Općine Župa dubrovačka, a vezana su za probleme koji se odnose upravo na probijanja ograde školskog dvorišta, kidanje zaštitnog lanca na ulazu na parking i ostala oštećenja školske imovine.

Popularni Članci