'

Okruglim stolom završen projekt "Nova generacija 2", prezentirani rezultati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Agroturizam Konavle
Organizacijom okruglog stola "Razvoj ruralnog turizma dubrovačkog kraja" završen je projekt Nova Generacija 2 kojega je Agroturizam Konavle provodio u 2023. i 2024. godini uz potporu Ministarstva turizma i sporta RH.

U Seoskoj kući Čilipi jučer su se okupili predstavnici tri udruge koje okupljaju pouzetnike u ruralnom turizmu: Agroturizam Konavle, Župska baština i Agroturizam dubrovačka Gornja sela. Na okruglom stolu su bili prisutni i predstavnici LAG-a Dubrovačka traversa, Općine Konavle i Dubrovačko-neretvanske županije.

Ovom prilikom su prezentirani rezultati projekta Nova Generacija te se raspravljalo o aktivnostima udruga i potrebi koordinacije i uzajamne suradnje. Predstavnici LAG-a su predstavi ideje o mogućoj suradnji i najavili nastavak koordinacije udruga u cilju razvoja i jačanja ruralnog prostora.

Projekt "Nova generacija 2" je obuhvaćao 2 edukacijska putovanja, u Francusku i Istru, 3 promotivna posjeta Konavlima za nove kadrove u turizmu, 6 edukacija, 4 radionice i završni okrugli stol. Veliki broj članova Agroturizma Konavle, ali i drugih zainteresiranih pojedinaca i predstavnika potpornih institucija sudjelovao je u njegovoj provedbi. Ovime je udruga Agroturizam Konavle zadržala kontinuitet provedbe edukativnih aktivnosti kojima je cilj značajno povećati razinu znanja i kompetentnosti lokalnih poduzetnika.

Stoga se iz Udruge zahvaljuju svima koji su sudjelovali u njegovoj provedbi i doprinijeli razvoju ruralnih područja krajnjeg hrvatskog juga. 

Popularni Članci