Županijska eko brodica dodatno će se opremiti sredstvima za sanaciju iznenadnih onečišćenja mora

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U prostorijama Lučke kapetanije Dubrovnik održana je druga redovna sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Članovi ŽOC-a upoznati su s ulaganjima i popravcima eko brodice EKO 13/1 koja je u vlasništvu Dubrovačko-neretvanske županije, a koja je ugovorom predana na korištenje Javnoj vatrogasnoj postrojbi Dubrovačko primorje iz Slanoga. Navedena brodica je sada u punoj operativnoj funkciji, a do kraja godine očekuje se i dodatno opremanje brodice opremom i sredstvima za sanaciju iznenadnih onečišćenja mora koju će Dubrovačko-neretvanska županija nabaviti u sklopu projekta financiranog europskim sredstvima. Također članovi ŽOC-a upoznati su sa zaključcima nacionalne koordinacije ŽOC-eva, koja se održala tijekom lipnja 2021. godine u Šibeniku.

Za intervencije kod iznenadnih onečišćenja mora na raspolaganju ŽOC-u će biti i dodatna oprema koju će Općina Lastovo nabaviti sredstvima u iznosu od 130 tisuća kuna koje im je dodijelila Dubrovačko-neretvanska županija. Sredstva su dodijeljena kako bi se osigurala ravnomjerna pokrivenost županije potrebnom opremom u cilju provedbe Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i efikasne zaštite mora od onečišćenja.

Donesen je i zaključak da se zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine neće organizirati pokazna vježba ŽOC-a, već da će se organizirati komunikacijska vježba u sklopu koje će se odraditi i edukacija za sve članove ŽOC-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Popularni Članci